obchodné

Ako začať podnikať v klenotníctve

Ako začať podnikať v klenotníctve

Video: Ako začať podnikať keď nemáte NIČ 2024, Júl

Video: Ako začať podnikať keď nemáte NIČ 2024, Júl
Anonim

Hlavnou konkurenčnou výhodou malého miesta predaja šperkov je jedinečnosť produktu, jeho odlišnosť od výrobkov mnohých obchodov vašich konkurentov. Túto jedinečnosť možno dosiahnuť spoluprácou s veľkoobchodnými dodávateľmi vysokokvalitných európskych šperkov a zabránením nákupu tovaru z juhovýchodnej Ázie, ktorý ich podpláca svojou lacnosťou.

Image

Budete potrebovať

  • - plocha 5 metrov štvorcových v obchode alebo obchodaku;

  • - obchodné vybavenie na predaj šperkov;

  • - malá databáza dodávateľov šperkov;

  • - asistent predaja.

Návod na použitie

1

Prenajmite si plochu dostatočnú na zriadenie počítadla - postačí 5-10 metrov štvorcových. Vaše predajné miesto môže byť umiestnené v ktoromkoľvek veľkom obchode alebo nákupnom centre, miesto si môžete prenajať aj na základe podnájomnej zmluvy. Ak medzi obchodmi v okolí dominujú obchody, ktoré predávajú odevy, kozmetiku, šperky.

2

Vytvorte malú databázu spoločností, ktoré sú veľkoobchodnými dodávateľmi kvalitných šperkov, sledujte ich nové príchody, propagačné akcie a zľavy. Musíte si kúpiť dávku za najnižšiu možnú cenu bez obáv, že predaný tovar nebude v dobrom dopyte. Šperky, ak sú vysokej kvality a sú vyrobené s chuťou, nestrácajú časom svoju likviditu - vždy bude dopyt po nej, bez ohľadu na sezónu a najnovšie módne trendy.

3

Vybavte svoje predajné miesto výberom špecializovaného nábytku na predaj šperkov v katalógu dodávateľa komerčného vybavenia alebo jednoducho najvhodnejších funkčných položiek pre váš interiér. Rovnako ako všetci ostatní maloobchodníci, budete tiež musieť získať pokladňu a starostlivo zaznamenať každú transakciu s kupujúcim. Právna forma malého klenotníctva je individuálny podnik, ktorý, samozrejme, bude musieť byť vopred formalizovaný.

4

Vyberte si zo svojich priateľov partnera, ktorý vás pri nákupe nových zásielok nahradí pri pulte. Spolupráca s členmi vašej rodiny alebo priateľmi vám bezpochyby umožní zbaviť sa nepríjemného problému, ako je kontrola nad prenajatým predajcom, ktorý nie je vždy po ruke. S vybaveným predajným miestom, pracovníkom na zmeny a prvou dávkou tovaru môžete bezpečne začať obchodovať.

Užitočné rady

Klenotníctvo môže rozšíriť sortiment výrobkov o ručne vyrábané výrobky, ktoré sú oveľa drahšie ako štandardné modely, ako aj výrobky, ktoré ste osobne zostavili z komponentov a častí, ktoré je možné zakúpiť aj vo veľkom.

Ako otvoriť klenotníctvo

Odporúčaná