Obchodné riadenie

Ako začať podnikať v Číne

Ako začať podnikať v Číne

Video: Ako fungujú čínske e-shopy a ako dovážať z Číny (Michal Malík, zciny.sk) 2024, Júl

Video: Ako fungujú čínske e-shopy a ako dovážať z Číny (Michal Malík, zciny.sk) 2024, Júl
Anonim

Čína je v súčasnosti krajinou, ktorá sa rýchlo rozvíja. A hodina nie je ďaleko, keď Čína využije celý ekonomický priestor sveta. Tak prečo sa nepripojiť k tejto rozvojovej krajine a začať nezávislý obchod v Číne?

Image

Budete potrebovať

  • - pas

  • - vízum

  • - podnikateľský nápad,

  • - známych v Číne.

Návod na použitie

1

Čína je krajina, v ktorej existujú veľké príležitosti na začatie podnikania. Koniec koncov, je to najväčší dodávateľ surovín a hotových výrobkov na svete do všetkých krajín sveta. Preto je teraz v Číne čoraz otvorenejšie otvárať svoje vlastné podnikanie. Ako to však urobiť? Skúsme to zistiť. Podnikateľský nápad. Toto je prvý krok, ktorý musíte urobiť pri začatí podnikania v Číne. Čo by ste chceli robiť? Bude vaša spoločnosť zisková? Nepochybne jedným z najrozvinutejších a neustále sa rozvíjajúcich priemyselných odvetví v Číne je obchod. Preto by sa mal tento druh podnikateľskej činnosti zdôrazňovať. Môžete obchodovať s čímkoľvek, čo sa vám páči, hlavná vec je, že nájdete to, čo sa vám páči.

2

2. Vyhľadajte obchodných partnerov v Číne. Toto je veľmi dôležitý krok pri začatí podnikania v zahraničí. Bez priateľov a kontaktov v krajine bude pre vás veľmi ťažké založiť si vlastný podnik. Ale kde hľadať partnera alebo asistenta? Dnes existujú dva spôsoby: ústne vyjadrenie alebo známych priateľov, ktorí vám povedia, kam máte ísť, kam získať tovar a ako si prenajať alebo kúpiť kancelársky priestor. Druhým spôsobom je internet. Toto je najlepší a zároveň najnebezpečnejší spôsob, ako nájsť zahraničného partnera, pretože existuje vysoká pravdepodobnosť podvodu. Čínsky partner alebo asistent sa najlepšie vyhľadáva na čínskom internete (www.

cn). V RuNet je tiež veľa ponúk na spoluprácu. Dôležitou podmienkou bude dostupnosť webovej stránky v čínskom jazyku partnerskou spoločnosťou, pretože internetové podvody v Číne sú upravené zákonom a pravdepodobnosť podvodu sa znižuje na polovicu.

3

3. Papierovanie. Na zabezpečenie aktivít v Číne budete potrebovať najprv cestovný pas a viac vstupné víza na jeden rok alebo viac. S čínskym priateľom môžete založiť podnik. Vyhnete sa tým problémom s čínskymi zákonmi a byrokracii s dokumentmi. Ak sa stále rozhodnete podnikať pre seba, musíte tu kontaktovať ruský konzulát v Číne. Pomôžu vám s dokumentmi.

4

4. Učte sa čínsky, pretože aj keď vaša firma a vaši asistenti hovoria rusky, znalosť čínštiny vám pomôže vyhnúť sa nepríjemným situáciám s rovnakým podvodom. V Číne prekladatelia a asistenti rozvoja podnikania pomerne často rokujú s dodávateľmi o rovnakej sume a hovoria klientovi (t. J.) O predražené ceny. Malo by to byť veľmi opatrné.

5

5. Vyhľadajte potenciálnych zákazníkov. Ak sa stále rozhodnete obchodovať z Číny, mali by ste sa starať o svojich zákazníkov. Dnes sú zákazníci vyhľadávaní aj cez internet alebo prostredníctvom správcov účtov. Najlepšie je najať si manažéra v Rusku. Ušetrite tým komunikáciu.

Odporúčaná