Obchodné riadenie

Ako začať podnikať s hubami

Obsah:

Ako začať podnikať s hubami

Video: Ako začať podnikať keď nemáte NIČ 2024, Júl

Video: Ako začať podnikať keď nemáte NIČ 2024, Júl
Anonim

Podnikanie v oblasti pestovania húb môže byť zdrojom dodatočného alebo základného príjmu. Môžete pestovať rôzne druhy húb, medzi domácich pestovateľov húb patria medzi najobľúbenejšie huby ustrice, šampiňóny a medové huby. Technológia pestovania húb je jednoduchá a nevyžaduje špeciálne zručnosti a plodinu je možné získať celoročne.

Image

Funkcie technológie pestovania húb

Najprv musíte pripraviť izbu, môžete pestovať huby v suteréne súkromného domu alebo v stodole. Steny v miestnosti sa odporúča ošetriť dezinfekčným roztokom.

Na pestovanie húb je potrebné pripraviť špeciálny substrát, ktorý môže obsahovať piliny a slamu. Existujú technologické vlastnosti prípravy substrátu pre rôzne druhy húb. Na pestovanie húb ustríc by mal byť substrát jemne nasekaný a naparený v horúcej vode. Medový agarový substrát sa pasterizuje horúcim výživným roztokom, do ktorého sa pridá škrob, džem alebo kukuričná múka. K hubovému substrátu sa pridá hotový kompost.

Podklad sa ukladá do vrstiev v plastových vreckách s rozmermi 40 x 90 cm a medzi vrstvy sa umiestni mycélium. Každých 10-15 centimetrov v sáčku vytvorí malú dieru.

Kúpa mycélia by mala byť od dôveryhodného dodávateľa, pretože výnos závisí od kvality mycélia.

Huby by sa mali naklíčiť v uzavretej tmavej a vlhkej miestnosti pri teplote asi 22 ° C. Hneď ako sa v odrezaných dierach objavia výhonky húb, vrecia s mycéliom by sa mali presunúť do chladiacej miestnosti. Aby huby rástli rýchlo, je potrebné, aby miestnosť mala teplotu asi 15 ° C, miestnosť s mycéliom by mala byť 12 hodín denne osvetlená.

Na osvetlenie miestnosti možno použiť žiarivky.

Odporúčaná