ostatné

Ako začať jednoduché podnikanie

Ako začať jednoduché podnikanie

Video: Ako začať s podníkaním? 2024, Júl

Video: Ako začať s podníkaním? 2024, Júl
Anonim

Podnikateľ nemusí byť vysoko kvalifikovaný a vysoko vzdelaný, pretože pre niektoré typy podnikania potrebujete veľmi málo informácií. Jednoduchý obchod môže byť postavený na vašich vlastných schopnostiach (kaderníctvo, maskérka), hobby (šitie odevov na mieru) alebo na známych jednoduchých nápadoch (obchod so zmiešaným tovarom).

Image

Budete potrebovať

svoje zručnosti, kontakty, prístup na internet

Návod na použitie

1

Ak máte záujem o oblasť krásy, môžete si založiť firmu kaderníctva alebo maskérky bez akýchkoľvek zvláštnych výdavkov. Aby ste to dosiahli, budete musieť získať príslušné vzdelanie, ak ho nemáte (spravidla ide o kurzy, ktoré trvajú až šesť mesiacov) a získať všetko potrebné príslušenstvo, t. kúpte kozmetiku, parfumy, sušiče vlasov, hrebene a nožnice. Môžete začať podnikať, zatiaľ čo stále študujete, cvičiť s priateľmi za malý poplatok. Následne vás budú môcť odporučiť svojim priateľom a po chvíli budete mať pravidelných zákazníkov.

2

Jednoduché podnikanie pochádza z koníčka. Ak môžete šiť, môžete otvoriť domáce štúdio. Mnohí radšej šijú večerné a spoločenské odevy, než aby si kupovali, okrem toho existujú udalosti ako plesy alebo hry na hranie rolí, ktorých návštevníci pravdepodobne v obchode nenájdu kostým. Pre nich budete nepostrádateľní. Potrebujete iba šijací stroj a ďalšie príslušenstvo na šitie. Materiál si zákazníci kúpia. Môžete sa inzerovať prostredníctvom priateľov a fór fanúšikov fanúšikov lopty, karnevalov, hier na hranie rolí atď.

3

Ak ste vždy boli dušou spoločnosti a boli ste schopní pobaviť hostí, organizácia osláv môže byť pre vás ziskovou záležitosťou. Môžete začať tým, že usporiadate niekoľko malých podujatí s priateľmi. Prezrite si nahrávky popredných sviatočných udalostí a nájdite DJa, ktorý s vami bude pracovať. Toto podnikanie si prakticky nevyžaduje náklady.

4

Môžete tiež použiť iba podnikateľský nápad, ktorý bude vždy žiadať, napríklad v pešej vzdialenosti otvoríte malý obchod s potravinami. Na to stačí prenajať malú izbu na viditeľnom mieste a nainštalovať farebný nápis, ako aj nájsť dodávateľov a kúpiť tovar. Takéto obchody prakticky nepotrebujú reklamu, pretože budú mať vždy zákazníkov - obyvateľov susedných domov. Na prevádzku skladu budú potrebovať dvaja predajcovia.

5

Ak si napriek tomu chcete otvoriť nie tak jednoduchý podnik ako malý obchod, ale nie príliš komplikovaný a riskantný pre začiatočníkov, môžete si kúpiť franšízu niektorej známej inštitúcie. Môže to byť kaviareň, salón krásy, reštaurácia. Ich výhodou je, že sú už slávni, takže nemusíte priťahovať zákazníkov. Na stránkach franšízových obchodov budete musieť hľadať možnosť, ktorá vám vyhovuje, stretnúť sa so zástupcom franšízy a diskutovať o podmienkach nákupu inštitúcie (spravidla sa prevedie značkové vybavenie, pozvú sa vyškolení pracovníci, nadviazajú sa kontakty s dodávateľmi). Budete musieť zaplatiť určité percento zisku franšízorovi.

Odporúčaná