obchodné

Ako začať podnikať v stavebníctve

Ako začať podnikať v stavebníctve

Video: Ako fungujú podvody s DPH? | Ako funguje DPH? 2024, Júl

Video: Ako fungujú podvody s DPH? | Ako funguje DPH? 2024, Júl
Anonim

Keďže sa zrušilo povinné udeľovanie licencií na opravy a stavebné činnosti, zdá sa byť ľahšie zapojiť sa do „bielej“ stavebnej činnosti. Až doteraz však bude každý, kto chce vykonať stavebné práce po registrácii právnickej osoby, čeliť mnohým formálnym problémom. Dnes je však celkom možné otvoriť právnické podnikanie v stavebníctve.

Image

Budete potrebovať

  • - kapitáni rôznych profilov na vybavenie personálu brigády (najmenej štyria);

  • - členstvo v samoregulačnej organizácii;

  • - web a ďalšie prostriedky na propagáciu spoločnosti.

Návod na použitie

1

Zostavte tím remeselníkov, ktorý spĺňa požiadavky, ktoré samoregulačné stavebné organizácie ukladajú opravárskym a stavebným tímom. Musíte nájsť aspoň jedného tesára, jedného elektrikára, jedného inštalatéra a jedného štukatéra. Toto je minimálne prípustné zloženie brigády, zatiaľ čo medzi pracovníkmi by mali byť odborníci s vysokoškolským vzdelaním, skúsenosti v stavebníctve sú povinné pre všetkých.

2

Predložiť samoregulačnej organizácii všetky dokumenty potrebné na pripojenie sa k nej a získanie povolenia na vykonávanie stavebných prác (nahradenie povinných licencií). Medzi ne patrí osvedčenie o registrácii samostatného podnikateľa (alebo právnickej osoby), cestovný pas jednotlivého podnikateľa (alebo charta organizácie), kópie diplomov všetkých majstrov v brigáde, ako aj diplom riaditeľa spoločnosti, ktorý musí mať aj vysokoškolské vzdelanie v stavebníctve.

3

Začnite rozvíjať propagačnú stratégiu pre svoju novovytvorenú stavebnú spoločnosť. Táto úloha sa dostáva do popredia, pretože konkurencia v stavebníctve je skutočne veľká. Výsledok k vám príde až vtedy, keď vďační zákazníci začnú rozprávať všetkým svojim priateľom a známym o vás, ale na to sa musíte nejako dokázať - pomôže to iba reklama.

4

Investujte nejakú sumu do vytvorenia vlastného webu vášho tímu - rozpočet na postup v stavebných témach je vysoký, ale tieto peniaze by sa nemali zbytočne zbytočne míňať. Reklama v tlačených médiách neprináša veľa efektov - príliš veľa podobných spoločností už ponúka svoje služby na svojich stránkach. Bolo by lepšie distribuovať letáky v blízkosti novopostavených budov, umiestňovať ich reklamy do blízkosti novoprijatých domov.

Užitočné rady

Keď ste sa vyhlásili za „bielu“ stavebnú spoločnosť, skúste okamžite vstúpiť do boja o firemné objednávky - veľké zariadenia poskytujú spoločnosti prácu dlhú dobu.

Na prepravu náradia a stavebných materiálov bude stavebný a opravársky tím potrebovať vlastné auto alebo minibus (môžete použiť ojazdený) - mnoho stavebných spoločností používa na tento účel Gazelle.

  • Ako otvoriť stavebnú spoločnosť
  • stavebníctvo

Odporúčaná