nepopulárne

Ako nájsť investora v stavebníctve

Ako nájsť investora v stavebníctve

Video: Viskozita stavebných gélov RUSCONA 2024, Smieť

Video: Viskozita stavebných gélov RUSCONA 2024, Smieť
Anonim

Prilákanie investora by malo začať sledovaním trhu s nehnuteľnosťami: veľa záleží na tom, ako je to zaneprázdnené. Keď nájdete niekoľko spoločností, ktoré by sa potenciálne mohli stať vašimi investormi, investujte aspoň do malej kontroly každej z nich, pretože existuje riziko nečestnosti zo strany investorov. A hlavným prostriedkom na prilákanie spoľahlivého investora by mal byť podnikateľský plán vašej stavby.

Image

Návod na použitie

1

Vykonajte nejaký marketingový prieskum na trhu s nehnuteľnosťami. Toto sa dá urobiť nezávisle, pomocou otvorených zdrojov na internete (analytické stránky o nehnuteľnostiach atď.), Alebo najatím niekoho, kto tomu rozumie. Môžete tak získať predstavu o tom, ako je nehnuteľnosť v súčasnosti pre investorov atraktívna, ktorú by investori mohli investovať do vašich stavebných projektov.

2

Navštívte stránky investičných spoločností. Niekedy sa na stránke dozviete dosť veľa o ich aktivitách a stave. Vytvorte zoznam spoločností, ktoré by vám vyhovovali ako investori. Vyskúšajte ich - aspoň pomocou otvorených zdrojov. Objednajte si výpis z Jednotného štátneho registra právnych subjektov, pretože z neho môžete získať veľa informácií o spoločnosti. Vyberte najspoľahlivejších potenciálnych investorov. Spočiatku sa zdá, že bez ohľadu na to, čo je spoločnosť, keby iba poskytla finančné prostriedky, ale nie je tomu tak. Nespoľahlivý investor môže náhle stratiť záujem o váš projekt, čo môže viesť k zastaveniu vašej výstavby.

3

Predtým, ako sa dohodnete s investorom podľa vášho výberu, uveďte všetku stavebnú dokumentáciu do poriadku. Renomované spoločnosti v takmer 100% prípadov vykonávajú právne overovanie dokumentov o investičnom objekte, čím priťahujú najlepších právnikov.

4

Hlavným nástrojom na upútanie pozornosti investora na vašu stavbu je stavebný podnikateľský plán. V ňom by ste mali opísať koncept stavebného projektu, situáciu na trhu s takýmito projektmi, potrebné práce, potrebné finančné prostriedky na výstavbu, návratnosť projektu. Posledne menovaný je najdôležitejší, pretože investor investuje, aby z neho získal maximum. Preto jeho záujem o váš projekt závisí od toho, či mu tento projekt prinesie očakávaný výsledok.

5

Veľa záleží nielen na podnikateľskom pláne, ale aj na vás. Je nepravdepodobné, že investor sa bude snažiť riadiť váš projekt, všetko, čo potrebuje, je zisk. Preto si musí byť istý, že všetky tie vynikajúce čísla uvedené vo vašom pláne budú dosiahnuté. Preto by ste mali zapôsobiť nielen na osobu, ktorá má dobré znalosti v oblasti stavebníctva a nehnuteľností, ale aj na schopného manažéra.

Venujte pozornosť

Nájdenie a výber investora pre rizikovú spoločnosť vo veľmi ranom štádiu jej rozvoja je jednou z najťažších a najdôležitejších úloh. Nie všetky peniaze sú rovnaké. "Môžete sa rozviesť so svojou ženou, ale nikdy s investorom!" - povedzme rizikoví kapitalisti. Majte na pamäti a starostlivo si vyberte svojho investora.

Užitočné rady

Na druhej strane existuje investorom predsudok. Médiá vytvorili obraz investora ako osoby, ktorá sa zaoberá špekuláciami na burze cenných papierov, nakupuje všetko v zárodku a je niečo medzi podvodníkom a hráčom. Máte podnikateľský nápad, na implementáciu ktorého je potrebný investor. Ako nájsť a zaujať investora?

investori v stavebníctve

Odporúčaná