obchodné

Ako otvoriť chov ošípaných

Ako otvoriť chov ošípaných

Video: Chov prasiat vo Veselom 2024, Júl

Video: Chov prasiat vo Veselom 2024, Júl
Anonim

Napriek skutočnosti, že ziskovosť dokončeného chovu ošípaných je dosť vysoká, na založenie výroby bude potrebné veľa času a investícií. Kde začať pracovať v tomto poľnohospodárskom podniku?

Image

Návod na použitie

1

Zaregistrujte svoju farmu u miestneho daňového úradu. Tento jednoduchý postup vám nebude trvať dlhšie ako 5 dní. Vytvorte podnikateľský plán pre farmu, pričom vezmite do úvahy špecifiká vášho regiónu (podnebie, infraštruktúra, predajné trhy a dokonca aj náboženstvo obyvateľstva).

2

Vyberte miesto na výstavbu prasiatka a dcérskej farmy. Je vhodné, aby sa vaša budúca chovná ošípaná nachádzala v blízkosti poľnohospodárskych spracovateľských podnikov - pomôže vám to ušetriť na kŕmnych zmesiach. Prenajmite pozemok alebo opustenú farmu. Nezabudnite si prenajať pole na siatie kŕmnych plodín.

3

Získať osvedčenie o zdravotnom stave oblasti v miestnom veterinárnom oddelení. Kontaktujte aj environmentálnu službu. Registrujte a koordinujte otázky nakladania s odpadom (zariadenie na výrobu bioplynu, zber v teréne atď.).

4

Zostavte farmu na ošípané alebo starú farbu opravte a opravte. Ak si prenajmete farmu, nezabudnite skontrolovať stav ventilácie, napájača a misiek na pitie. Pokiaľ je to možné, mechanizujte budúcu výrobu na maximum, aby nevznikli problémy s včasným podávaním alebo likvidáciou odpadu.

5

Nakúpte plemenné kance, prasnice a prasiatka, ale od rôznych výrobcov, aby ste vylúčili možné nežiaduce následky pre potomstvo spôsobené párením v rodine. Pri výbere dobytka nezabudnite konzultovať s odborníkmi alebo okamžite najať špecialistov, ktorí s vami budú pracovať v budúcnosti (špecialista na chov dobytka, veterinár).

6

Kúpiť kvalitné krmivo. Uzavrieť dohody so spracovateľskými závodmi vo vašej oblasti o použití odpadu z ich výroby (napríklad srvátky) na kŕmenie ošípaných. Osevte pole krmovinami (topinambur, amarant atď. Na základe klimatických podmienok vo vašom regióne).

7

Nájom zamestnancov. Jednou z podmienok zamestnania v podniku, ako je chov ošípaných, by malo byť osvedčenie narkológa o absencii závislosti od alkoholu. Toto je ťažká, ale nevyhnutná podmienka.

8

Nastavte predaj. Uzatvárať dohody so spracovateľskými podnikmi, s obstarávateľmi mäsa. S bravčovým mäsom môžete obchodovať sami, ale na tento účel budete musieť vybaviť chladničky a ak je to možné, otvoriť svoj vlastný spracovateľský závod.

Odporúčaná