obchodné

Ako organizovať športový klub

Ako organizovať športový klub

Video: Športová hala po viac ako šiestich rokoch otvorená 2024, Júl

Video: Športová hala po viac ako šiestich rokoch otvorená 2024, Júl
Anonim

Byť zdravý a atletický je módne, takže záujem o športové kluby rastie. Môžete otvoriť vysoko špecializovaný športový klub (power klub pre mužov) aj multifunkčný klub. Závisí to od vašich materiálnych schopností a túžob. V každom prípade si otvorenie športového klubu vyžaduje vytvorenie koncepcie takého klubu a získanie potrebných povolení pre tento klub.

Image

Budete potrebovať

priestory (veľkosť závisí od klubu), registrácia a povolenie štátnych orgánov, zariadení a personálu, ako aj reklama.

Návod na použitie

1

Všetky športové kluby je možné rozdeliť na úzkoprofilové (iba pre deti alebo len pre ženy) a multifunkčné, v ktorých sa môžete zapojiť do budovania svalov, tanca a plávania. V prvom prípade budete potrebovať malú izbu (pre niekoľko izieb). V druhom prípade bude pre vás výhodnejšie prenajať si samostatnú budovu a vykonať v nej opravy, pretože multifunkčný klub bude potrebovať najmenej 8 hál.

2

Navrhnite svoj klubový koncept. Čo to bude - hmotnosť alebo elita? Aké druhy športu môžete trénovať? Pre niekoho, kto to nedokáže dobre, je lepšie využiť služby fitness konzultantov, ktorí vám povedia, čo je najviac žiadané, a tiež vám pomôžu vybrať architektonický projekt (ak postavíte budovu) a vybavenie klubu.

3

Vy ako podnikateľ musíte prejsť štátnou registráciou (vytvoriť právnickú osobu), ako aj dohodnúť sa na klubovom projekte v správe architektúry a skrášľovania správy okresnej (mestskej) správy, hasičov a sanitárnej a epidemiologickej stanice. Bude tiež potrebné uzavrieť dohody o dodávke vody a elektrickej energie. To všetko môže trvať až rok.

4

Pre športový klub potrebujete vybavenie - simulátory. Nemalo by ich byť málo, ale príliš veľa na inštaláciu to tiež nestojí: ak je klub preplnený, zákazníci sa budú cítiť nepohodlne. Ak chcete začať, zakúpte si najzákladnejšie vybavenie potrebné pre šport, ktoré bude predstavené vo vašom klube. Nezabudnite tiež na hudobné centrum, pretože tiché športy sú ťažko príjemné.

5

Pre nový klub má veľký význam personál. Neskúsení tréneri, s ktorými sa konajú kurzy bez hmatateľných výhod, vás môžu pripraviť o klientov. Preto sa pokúste najať trénerov s pracovnými skúsenosťami. Okrem nich budete potrebovať účtovníka a správcu.

6

Reklamná kampaň by sa mala vymyslieť vopred. Využite všetky možné zdroje: letáky s ponukou skúšobnej hodiny, známky o otvorení klubu, billboardy. Keď váš klub začne pracovať, klienti prinesú svojich priateľov - ústne slovo začne fungovať.

Odporúčaná