ostatné

Ako nájsť predajnú cenu

Ako nájsť predajnú cenu

Video: Ceny XIAOMI Produktov v Číne | XIAOMI predajňa v Číne | tech VLOG 60 2024, Júl

Video: Ceny XIAOMI Produktov v Číne | XIAOMI predajňa v Číne | tech VLOG 60 2024, Júl
Anonim

Predajná cena tovaru je vytvorená z kúpnej ceny, režijných nákladov a so zohľadnením cien podobného tovaru na konkurenčných predajných miestach. V súlade s ustanovením 13 PBU 5/1 má predajné miesto právo zahrnúť všetky náklady vrátane daní do predajnej ceny.

Image

Budete potrebovať

  • - analýza trhu;

  • - akceptačný list;

  • - vnútroštátny právny akt;

  • - tabuľka ochranných známok.

Návod na použitie

1

Ak chcete nastaviť predajnú cenu, musíte vyplniť všetko v súlade s požiadavkami PBU a daňového poriadku Ruskej federácie. Akceptujte tovar na ťarchu 41 a na dobropis 60. Na dodacej faktúre uveďte obchodnú maržu na čísle 42. Ak nastavíte účtovanie predajných cien zábalom režijných nákladov, potom na faktúre vykonajte nákupnú a predajnú cenu.

2

Vo svojich vnútorných právnych aktoch účtovnej politiky uveďte schému aplikovaných prirážok režijných nákladov. To sa dá urobiť pre celú skupinu predaného tovaru alebo pre každú položku osobitne. Pripojiť k právnemu aktu tabuľku vypracovanú na akceptačnom liste pre každú položku tovaru s vyznačenou ochrannou známkou alebo do nej uviesť všetky názvy tovaru prijatého v sklade a uviesť percentuálne označenie uplatniteľné na všetky tovary. Tento spôsob stanovenia predajných cien je vhodnejší pre maloobchodné predajne špecializujúce sa na veľké výrobky a je úplne nevhodný pre maloobchod.

3

Ak sa vaša spoločnosť zaoberá maloobchodom, potom každú klasifikáciu tovaru označte percentuálnou ochrannou známkou. Na cenovky môžete umiestniť akúkoľvek predajnú cenu, čo nie je zákonom zakázané, ale zároveň riskujete, že váš tovar nebude reklamovaný kvôli nekonkurencieschopnosti.

4

Aby bol obchod úspešný a spoločnosť neutrpela straty, musí vaše analytické oddelenie poznať všetky predajné ceny konkurentov a vzhľadom na to vykonať vývoj ochranných známok, ktoré tvoria predajnú cenu.

5

Ak máte malú predajňu, kde nie je možné udržiavať analytické oddelenie, jednoducho choďte do najbližších predajní pomocou pera a notebooku a nastavte predajnú cenu vo svojom obchode s prihliadnutím na ceny tovaru.

Odporúčaná