obchodné

Ako nájsť obchodných partnerov

Ako nájsť obchodných partnerov

Video: Ako nájsť tú správnu partnerku/partnera na celý život 2024, Júl

Video: Ako nájsť tú správnu partnerku/partnera na celý život 2024, Júl
Anonim

Akékoľvek podnikanie je ťažké začať sám. To platí najmä pre vaše vlastné podnikanie. Preto sa veľa začínajúcich podnikateľov snaží nájsť obchodných partnerov. Nie vždy je to ľahké, pretože výberové kritériá sú dosť prísne. Obchodný partner by mal byť nielen aktívny, zodpovedný a profesionálny. Jedným z najdôležitejších faktorov vo vzťahoch medzi partnermi je vzájomná dôvera.

Image

Návod na použitie

1

Jasne definujte svoju obchodnú úlohu a pokúste sa ju sprostredkovať ľuďom, ktorých dobre poznáte. Hovoríme o blízkych príbuzných, priateľoch, bývalých spolupracovníkoch. Existuje názor, že začatie podnikania s priateľmi a členmi rodiny sa nestojí za to. V tom je určitá pravda, ale nie vždy. Poznáte týchto ľudí dobre, ich silné a slabé stránky. Môžete im veriť. Existuje veľa príkladov úspešného rodinného podnikania, keď sa manželia alebo deti a rodičia navzájom dobre dopĺňajú v podnikaní.

2

Nájdite online obchodné portály, ktoré diskutujú o obchodných záležitostiach. Veľmi často sa tu stretnete s ľuďmi, ktorí sami hľadajú obchodných partnerov. Komunikácia o záujmoch na mieste môže byť východiskovým bodom pre budúcu plodnú spoluprácu. Svoju reklamu na vyhľadávanie obchodných partnerov môžete umiestniť aj do špecializovaných publikácií. To zvyšuje šance na úspech.

3

Zistite, či vo vašom meste alebo regióne existuje komunita podnikateľov. Takáto formálna alebo neformálna štruktúra sa zaoberá mnohými otázkami vrátane tých, ktoré sa týkajú účasti na spoločných obchodných projektoch. Zoznámte sa s miestnymi podnikateľmi a získate užitočné kontakty a známosti. Pripojením sa k takémuto obchodnému klubu môžete nakoniec získať dôveru a vyhľadať radu skúsených a renomovaných podnikateľov.

4

Pri výbere obchodného partnera sa pokúste nájsť osobu, ktorá zodpovedá vašej úrovni odbornej prípravy v podnikaní a má podobné podnikateľské ambície. Ak ste inteligentný programátor, vyhľadajte rovnako skúseného manažéra. Je vhodné, aby partner dopĺňal vaše cenné obchodné vlastnosti. Existujú aj ďalšie kritériá, ktoré vám umožnia vytvoriť priateľský tím: vzájomná súcit a, napodiv, podobný zmysel pre humor.

5

Pri diskusii s potenciálnym partnerom o možnosti spoločného podnikania neváhajte a stanovte si vlastné podmienky. Nejde iba o spravodlivé rozdelenie zodpovedností, ale aj o materiálne odmeny za prácu. V týchto veciach by ste sa nemali spoliehať na džentlmenskú dohodu, aj keď ste nadviazali dôveryhodné vzťahy. Najlepšie je okamžite ustanoviť všetky podmienky partnerstva a napísať ich do formálnej zmluvy zapečatenej podpisom notára. V opačnom prípade, ak dôjde k nepredvídaným okolnostiam, konfliktu sa nemôžete vyhnúť.

Odporúčaná