obchodné

Ako napísať chartu LLC

Ako napísať chartu LLC

Video: MACKLEMORE & RYAN LEWIS - THRIFT SHOP FEAT. WANZ (OFFICIAL VIDEO) 2024, Júl

Video: MACKLEMORE & RYAN LEWIS - THRIFT SHOP FEAT. WANZ (OFFICIAL VIDEO) 2024, Júl
Anonim

Charta je zakladajúcim dokumentom upravujúcim podmienky a postup organizácie. Charta spoločnosti LLC je potrebná na registráciu spoločnosti na daňovom úrade a samotná existencia spoločnosti LLC závisí od úspešnej prípravy tohto dokumentu.

Image

Návod na použitie

1

Predtým, ako začnete vypracovávať chartu (šablónou alebo jednotlivo), prečítajte si najnovšiu verziu spolkového zákona o spoločnostiach s ručením obmedzeným z 8. februára 1998 č. 14-FZ. Zmeny a doplnenia, ktoré nadobudli účinnosť 1. júla 2009, ovplyvnili predovšetkým postup vypracovania a registrácie charty.

2

V súčasnosti by charta LLC nemala obsahovať informácie o jej účastníkoch, ako aj o veľkosti a menovitej hodnote ich akcií na základnom imaní. Zámerom tohto stavu je zjednodušiť život zakladateľov - teraz, keď sa zmení zloženie účastníkov, nie je potrebné meniť chartu.

3

Charta by mala obsahovať:

• Názov LLC (úplný, skrátený, v cudzom jazyku, v prípade potreby);

• Miesto LLC (skutočná a zákonná adresa);

• informácie o zložení a kompetenciách orgánov spoločnosti;

• informácie o rozhodovacom postupe;

• informácie o veľkosti základného imania;

• Práva a povinnosti členov spoločnosti;

• Postup a dôsledky stiahnutia účastníkov zo spoločnosti;

• postup prevodu akcie alebo jej časti na inú osobu;

• postup uchovávania dokumentov a poskytovania informácií členom spoločnosti a tretím stranám;

• Akékoľvek iné ustanovenia, ktoré nie sú v rozpore so súčasnými právnymi predpismi Ruskej federácie.

4

Číslovanie charty uveďte na druhú stranu, nezabudnite pri počítaní listov zohľadniť titulnú stránku. Posledná strana charty by nemala obsahovať žiadne mená a podpisy. V dokončenej charte urobte dva alebo tri otvory v rovnakej vzdialenosti, presne v strede, prišite ich hrubou niťou alebo stuhou.

5

Lepte pásku na chrbát špeciálnou nálepkou alebo kúskom papiera. Urobte nápis „Prešité a očíslované X hárky“, vložte podpis so dekódovaním. Počas počiatočnej registrácie spoločnosti LLC nemôžete doručiť pečať, pretože nemôžete ho mať pred registráciou.

6

Pred predložením charty daňovému úradu z nej vyberte fotokópiu, prišite a prilepte plachtu na zadnú stranu. Nie sú potrebné žiadne nápisy ani podpisy. Za kópiu charty bude daňová kontrola musieť zaplatiť štátnu daň vo výške 400 rubľov (štátna povinnosť registrácie LLC je 4000 rubľov, pre opätovnú registráciu - 800 rubľov).

Federálny zákon o spoločnostiach s ručením obmedzeným

Odporúčaná