Obchodné riadenie

Ako pomenovať detský odevný obchod

Ako pomenovať detský odevný obchod

Video: ASMR |SK| - Nakupovanie vo FLYING TIGER (rozprávanie) 2024, Júl

Video: ASMR |SK| - Nakupovanie vo FLYING TIGER (rozprávanie) 2024, Júl
Anonim

Detsky Mir bol predtým hlavným detským oblečením. Toto meno bolo veľmi úspešné, pretože plne odrážalo podstatu obchodu, bolo dosť živé a nezabudnuteľné. Teraz existuje mnoho obchodov, ktoré predávajú detské oblečenie a iný tovar, okrem toho sa stále objavujú nové obchody, a preto je vývoj chytľavého „predajného“ názvu veľmi dôležitý.

Image

Návod na použitie

1

Proces vývoja názvu produktu alebo služby (pomenovanie) je vo všeobecnosti rovnaký pre všetky produkty a služby. Je rozdelená do niekoľkých etáp a riadi sa určitými pravidlami. Kroky na vytvorenie mena sú:

1. určenie cieľového publika produktu alebo služby.

2. monitorovanie podobných výrobkov a služieb, ktoré cieľová skupina spotrebuje.

3. Skutočný vývoj názvu (približne 5 - 10 možností).

4. testovanie mena na zástupcoch cieľovej skupiny.

5. Výber najúspešnejšej možnosti.

V dôsledku toho by sa malo objaviť meno, ktoré by bolo dostatočne chytľavé a chytľavé, aby pritiahlo pozornosť predstaviteľov cieľovej skupiny a vyvolalo v nich pozitívne emócie.

2

Pri vytváraní názvu pre obchod s odevmi pre deti by ste mali venovať osobitnú pozornosť identifikácii cieľového publika. Ak predávate oblečenie pre novorodencov a predškolské deti, vaša cieľová skupina je výlučne rodičia. Pri predaji tovaru pre staršie deti sú cieľovými skupinami rodičia aj tieto deti, pretože sa už sami zúčastňujú na výbere tovaru. Názov obchodu by preto mal závisieť od toho. Napríklad v prípade malých detí sa názov obchodu „Karapuz“ alebo „Tender Age“ javí ako celkom úspešný (aj keď v tomto prípade predávajú tovar pre deti všetkých vekových skupín) av prípade mladších detí názov hrdinu slávnej karikatúry. rodičia aj deti si to pamätajú (Goofy atď.).

3

Pri práci s cieľovým publikom je tiež potrebné zvážiť jeho solventnosť. Jednou z funkcií mena je „výber“ nakupujúcich, ktorí sú pre obchod ziskový. tj obchod s elitami by mal mať iný názov ako rozpočet. Pri vývoji názvu pre obchod s odevmi pre deti je to dosť ťažké, pretože nie je jasné, ktoré slovo môže mať pozitívnejší vplyv na konkrétnu kategóriu zákazníkov. Z tejto situácie sa dá celkom ľahko dostať, ak sa pod obchodným menom umiestni slogan, ktorým by sa objasnila cenová hladina (napríklad elitný obchod by bol vhodný slogan „Pre mladé dámy a páni“).

4

Po analýze záujmov a preferencií cieľového publika by ste mali venovať pozornosť oblasti, v ktorej sa nachádza váš obchod, a skontrolovať ho pomocou vyhľadávacích nástrojov, v ktorých už existujú obchody ako je tá vaša, aby ste neprišli s menom, ktoré už niekto vzal za seba, alebo blízko k tomu. Dobrým krokom môže byť overenie mien detských obchodov s odevmi, ktoré sú vám známe, u zástupcov vašej cieľovej skupiny (priateľov, ktorí majú deti). Ktoré mená sa im páčia viac a ktoré menej? Pri vývoji mena by ste mali brať ohľad na vkus cieľovej skupiny, aj keď sa vám zdá, že by ste mohli prísť s tou najlepšou možnosťou: váš predaj závisí od vašich zákazníkov.

Venujte pozornosť

Deti od určitého veku môžu samy ovplyvniť svojich rodičov, aby im niečo kúpili alebo si sami kúpili požadovaný produkt. Preto je štúdium detí ako cieľového publika pomerne významnou úlohou. Cieľové publikum pre deti je voľným konceptom.

Užitočné rady

Čo by mal výrobca pochopiť pred oslovením cieľového publika dieťaťa? Čo je najdôležitejšie, čo by mal vedieť, ak sa ešte stále rozhodol vyrábať značku pre deti? Cieľové publikum pre deti je voľným konceptom. Každý rok sú pre dieťa nové vedomosti, nové zručnosti, nová úroveň rozvoja. Preto je veková segmentácia detského publika užšia ako veková skupina dospelých.

názov obchodu s odevmi pre deti

Odporúčaná