ostatné

Ako otvoriť syntetický účet

Ako otvoriť syntetický účet

Video: AKO OTVORIŤ INVESTIČNÝ ÚČET u brokera Lynx - Celý postup krok za krokom 2024, Júl

Video: AKO OTVORIŤ INVESTIČNÝ ÚČET u brokera Lynx - Celý postup krok za krokom 2024, Júl
Anonim

Na zjednodušenie účtovníctva sa používajú syntetické účty, ktoré sú uvedené v účtovnej osnove schválenej ruskými právnymi predpismi. Syntetické účtovníctvo poskytuje súhrnné informácie o obchodných transakciách a poskytuje informácie vyjadrené v hotovosti.

Image

Budete potrebovať

- účtovná osnova.

Návod na použitie

1

Ak chcete získať informácie o konkrétnom syntetickom účte, použite účtovnú osnovu. Nezabudnite použiť vydanie s najnovšími zmenami.

2

Existuje viac ako sedem tuctov syntetických účtov, z ktorých každý má svoje vlastné číslo. Tieto účty sú rozdelené do 8 oddielov: dlhodobý majetok, zásoby, hotové výrobky a tovar, výrobné náklady, hotovosť, výpočty, finančné výsledky, kapitál.

3

Ak chcete zistiť, s ktorou skupinou musíte otvoriť účet, stačí sa pozrieť na operáciu. Napríklad ste zaplatili dodávateľovi za produkt prostredníctvom bežného účtu. Takto ste previedli prostriedky. Preto musíte na pôžičku vložiť syntetický účet zo sekcie „Peniaze“. Je tu 7 účtov, z ktorých jeden sa nazýva „účty zúčtovania“.

4

Na debete uveďte, kam peniaze šli. Otvorte sekciu „Vysporiadania“, vyhľadajte účet 60 „Vysporiadania s dodávateľmi a dodávateľmi“, tu ho musíte uviesť.

5

Ak chcete zistiť, kde označiť konkrétny syntetický účet - debetne alebo kreditne - znova venujte pozornosť obchodnej transakcii a pochopte podstatu pohybu. Napríklad ste si zakúpili investičný majetok od dodávateľa. Prišli ste ako súčasť dlhodobého majetku, to znamená, že ste investovali. Preto v debete uveďte skóre 08, pretože vaša operácia bola „plus“. Zároveň však dlhujete dodávateľovi, to znamená, že sa vytvoril dlh. To znamená, že sa zvýšila výška úveru, tu uveďte skóre 60.

6

Pre syntetické účty môžete otvoriť podúčty, ktoré poskytujú podrobnejšie informácie o transakciách. Napríklad vo vyššie uvedenom príklade môžete otvoriť podúčet 4 „Získanie objektov OS“ na účet 08.

7

Pre presnejšie informácie o obchodných informáciách použite analytické účty, ktoré môžu otvoriť syntetické účty. Napríklad v uvedenom príklade účet 60 otvorí účet, na ktorom bude presne uvedená protistrana, s ktorou bola transakcia uskutočnená.

Odporúčaná