ostatné

Ako zaregistrovať obchod

Ako zaregistrovať obchod

Video: Registrace do Steamu - Návod 2024, Júl

Video: Registrace do Steamu - Návod 2024, Júl
Anonim

Otázka formalizácie a získania vlastníctva akéhokoľvek bytového alebo nebytového domu vrátane obchodu úzko súvisí s vlastníctvom pôdy, na ktorej je táto budova umiestnená. Aby bolo možné prevziať vlastníctvo obchodu, je potrebné, aby táto budova nebola neoprávnenou stavbou.

Image

Návod na použitie

1

Podľa odsekov 1 a 2 čl. 51 zákona o územnom plánovaní Ruskej federácie by sa výstavba objektov investičnej výstavby mala vykonávať na základe riadne vydaného stavebného povolenia, ktoré vydávajú orgány architektúry a urbanizmu pod miestnou správou. Povolenie na výstavbu skladu je dokumentom potvrdzujúcim súlad projektovej dokumentácie s požiadavkami územného plánu pozemku, dáva developerovi právo vykonať výstavbu a potvrdzuje zákonnosť stavby.

2

Aj v prípade, že pôda je vo vašom vlastníctve, môžete na nej stavať nehnuteľnosti iba podľa urbanistických plánovacích a stavebných noriem a pravidiel, presne podľa účelu pôdy. Ak je obchod postavený na pozemku, ktorý nie je určený na tieto účely spôsobom predpísaným zákonom a inými právnymi predpismi alebo postavený bez povolenia, so závažným porušením urbanistických a stavebných noriem a pravidiel, považuje sa to za neoprávnenú výstavbu (článok 222 Občianskeho zákonníka Ruskej federácie)).

3

Ak spĺňate vyššie uvedené podmienky a vlastnícke právo k pozemku, uveďte do prevádzky budovu skladu a zaregistrujte svoje vlastníctvo v nej u registračného orgánu. V tomto prípade nebudú žiadne problémy. Vlastníctvo obchodu podľa čl. 218 Občianskeho zákonníka Ruskej federácie, sa získava automaticky za predpokladu, že je postavený v súlade so zákonom a inými právnymi predpismi. Keďže tento stavebný objekt podlieha štátnej registrácii, jeho vlastníctvo vznikne od okamihu takejto registrácie.

4

Ak ste si prenajali pozemok, ktorý je v štátnom alebo obecnom vlastníctve, vydal stavebné povolenie a postavil obchod, môžete získať vlastníctvo tohto pozemku v súlade s čl. 36 Krajinského zákonníka Ruskej federácie.

5

Ak vám krajina nepatrí na základe vlastníckeho práva alebo iného práva uvedeného v odseku 3 čl. 222 Občianskeho zákonníka Ruskej federácie bude právne odmietnuté zaregistrovať vaše vlastníctvo neoprávnene vybudovanej budovy skladu.

Kód krajiny Ruskej federácie

Odporúčaná