ostatné

Ako pomenovať obchod s elektrickým tovarom

Ako pomenovať obchod s elektrickým tovarom

Video: Как и где купить электроскутер цена за дешёвый citycoco 2021 надежный электромопед citycoco 2024, Júl

Video: Как и где купить электроскутер цена за дешёвый citycoco 2021 надежный электромопед citycoco 2024, Júl
Anonim

Keď chce podnikateľ otvoriť obchod, má okamžite veľa problémov a problémov: nájde vhodnú miestnosť, rozhodne o sortimente tovaru, uzavrie veľa zmlúv a získa veľa povolení. V porovnaní s nimi otázka „Aký je názov obchodu?“ sa môže zdať úplne nepatrný. To však nie je pravda. Názov skutočne do značnej miery závisí od toho, či obchod priláka kupujúcich, alebo ho sami obchádzajú a všetkým priateľom sa odporučí, aby urobili to isté. Napríklad tu sa otvára nový obchod s elektrickým tovarom.

Image

Návod na použitie

1

Aj keď má podnikateľ veľmi originálny zmysel pre humor, nemal by jednoznačne zdobiť vchod do obchodu napríklad nápisom „Elektrické kreslo“. S pravdepodobnosťou 99% kupujúci takúto „jemnú“ ostrosť neuznajú. Účinok bude jednoznačne opak.

2

Samozrejme, tie triviálne, ktoré „boleli zuby“ ako „Elektrické výrobky“, „Tisíce malých vecí“ a podobne, sú sotva vhodné. Ak len preto, že potenciálny kupujúci, pri pohľade na ňu zo strany, mechanicky poznamenáva: „Nuž, tu je ešte jeden taký„ bod “ako na ďalšej ulici.“ A s najväčšou pravdepodobnosťou prejde okolo ľahostajne.

3

Úlohou znaku je vzbudiť záujem, pobaviť, zaujať človeka, alebo naopak vyvolať mier v ňom, pripomenúť mu pokoj a pohodlie. Mala by ho presvedčiť, že by ste mali ísť aspoň do obchodu, zoznámiť sa s sortimentom a cenami. „Nech je svetlo!“ - toto je už originálne. A znie to veselo, upokojujúco.

4

„Lampa Aladdin“ - potenciálni zákazníci pravdepodobne ožijú spomienkami na úžasné príbehy „Tisíc a jedno noci“ alebo na starý dobrý film s nezabudnuteľnou frázou „V Bagdade je všetko v poriadku!“ Alebo napríklad názov „220 voltov“ je známe napätie v sieti.

5

„Útulný dom“, „polárne svetlá“, „žiarovka“, „svetlo v dome“. Existuje veľa mien, každý má svoje klady a zápory. Majiteľ obchodu samozrejme nebude ľahké zvoliť najvhodnejší. Ale kvôli prilákaniu klientely, a teda aj dobrého podnikania, stojí za to zlomiť si mozog. Vynakladané duševné úsilie bude potom viac ako vyplatené.

6

Ak vám na nič nenapadne - vyhľadajte radu ľudí, ktorým veríte. V malých mestách sa môžete uchýliť k takémuto marketingovému ťahu: inzerujte v miestnych novinách o nadchádzajúcom otvorení obchodu s poznámkou „Víťazovi súťaže, ktorý navrhol najlepšie meno, sa pri prvom nákupe poskytne zľava 10%.“ Náklady na reklamu v „krátkodobom horizonte“ sú relatívne malé a získate dvojitú výhodu: pre obchod si vyberiete dobré meno a urobíte z neho reklamu.

Odporúčaná