nepopulárne

Ako otvoriť svoju reštauráciu od nuly

Ako otvoriť svoju reštauráciu od nuly

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Júl

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Júl
Anonim

V reštauračnom priemysle nie je možné riadiť sa iba samotným výpočtom, letom fantázie a schopnosťou dať vašej reštaurácii atraktívnu silu, vďaka ktorej sa návštevníci sem a tam vracajú, nie sú o nič menej dôležité. Preto pri otváraní novej reštaurácie musíte využiť svoj vlastný tvorivý potenciál a kreatívnu energiu svojich najatých asistentov - budúceho manažéra a dizajnéra.

Image

Budete potrebovať

  • - všeobecný koncept reštaurácie;

  • - priestory v úctyhodnej časti mesta;

  • - návrh haly;

  • - súprava kuchynského vybavenia;

  • - skúsený manažér;

  • - kuchár a personál kuchyne;

  • - personál údržby (čašníci, čašník, ochranka).

Návod na použitie

1

Poďte s konceptom reštaurácie a zároveň si dobre predstavte svojich potenciálnych návštevníkov, na ktorých vkus sa budete spoľahnúť. Jeho úspech do značnej miery závisí od všeobecnej koncepcie inštitúcie, takže ak je táto myšlienka neúspešná, budete musieť začať odznova a minúť znova čas a peniaze. Je oveľa lepšie premyslieť tento koncept vopred, prediskutovať túto myšlienku s ľuďmi skúsenými v reštauračnom priemysle a zdržať sa únavných experimentov v budúcnosti.

2

Vyberte si miesto pre reštauráciu s ohľadom na špecifiká týchto zariadení vopred - väčšinou sú žiadané večer, ľudia s príjmami pochádzajú hlavne z mierne vyšších a niekedy oveľa vyšších ako je priemer. Preto je vhodné otvoriť reštauráciu v historickom (ale nie obchodnom) centre mesta s dôrazom na jeho spojenie s miestnymi atrakciami. Mnohí návštevníci reštaurácií sú turisti alebo hostia, ktorí prišli na služobnú cestu a ktorí budú po vyťažení po meste pohodlne využívať služby svojho zariadenia.

3

Získajte alebo prenajmite si izbu strednej veľkosti podľa vášho výberu. V tejto fáze tvorby a vybavenia reštaurácie je obzvlášť dôležité venovať pozornosť dvom bodom - návrhu haly a nákupu kuchynského vybavenia. Prvým je poveriť skúseného dizajnéra, ktorý najprv pripraví projekt na schválenie. Riešenie druhého problému je najlepšie odovzdané skúsenému manažérovi - trh s profesionálnym vybavením pre stravovacie zariadenia je veľmi špecifický a pre skúseného špecialistu je ľahšie orientovať sa v ňom.

4

Prijmite zamestnancov do svojej reštaurácie, ktorí budú pracovať na zmeny. Vo veľkých reštauráciách sa môže zapojiť viac ako 50 ľudí, ale môžete dosiahnuť až dve desiatky, ak je veľkosť vášho zariadenia priemerná. Okrem čašníkov a ich majstra (tri až štyri osoby za smenu) budete mať aj čašníka, strážcov a samozrejme pracovníkov v kuchyni, ktorých vedie šéfkuchár. Výber kuchára je prvou úlohou po vytvorení spoločného konceptu, musíte pozvať iba dôveryhodných majstrov, ktorých povesť je známa všetkým a nie je pochýb.

Ako otvoriť reštauráciu

Odporúčaná