Obchodné riadenie

Ako zavolať rádio

Ako zavolať rádio

Video: buzerant Jan Zelenka to v rádiu schytal, zavolal mu Kazma 2024, Júl

Video: buzerant Jan Zelenka to v rádiu schytal, zavolal mu Kazma 2024, Júl
Anonim

Existuje veľa rozhlasových staníc a každý si môže nájsť vlnu, ktorá sa mu páči. Niektorí ľudia majú radi rock, iní majú radi klasickú hudbu, niektorí majú radi populárne tanečné melódie a iní radšej radšej používajú rádio na príjem informácií než na počúvanie hudby. Predpokladajme však, že sa rozhodnete otvoriť svoju vlastnú rozhlasovú stanicu. Okrem vytvárania obsahu sa budete musieť vysporiadať s ďalšou nemenej dôležitou vecou - prísť s vhodným názvom.

Image

Návod na použitie

1

Nezabudnite, že prvá vec, ktorú by ste mali začať pri výbere názvu rádia, je téma. Predpokladajme, že sa vaša rozhlasová stanica špecializuje na klasickú hudbu. Potom sa musí zodpovedajúcim spôsobom zvoliť meno. Slovo rád „Energia“ takejto rádiovej stanice je sotva vhodné. Možno stojí za to použiť nejaký druh hudobného výrazu, meno skladateľa alebo umelca klasickej hudby, variácie slova „klasika“ atď. Situácia je tiež v prípade iných tém.

2

Skúste vyhľadať ďalšie možnosti. Možno sa vaša rozhlasová stanica nešpecializuje na žiadny hudobný alebo iný žáner (napríklad existujú rozhlasové stanice, kde sa čítajú iba literárne diela), ale všetok jej obsah je spojený s nejakou všeobecnou náladou. Potom možno niečo ako rádio „Melanchólia“ alebo napríklad rádio „Pozitívne“.

3

Použite hračku. Napríklad v jednej známej sérii sa rozhlasová stanica volala Radio Active. Môžeš prísť s niečím takým.

4

Jasne si predstavte svoje cieľové publikum. Kto to bude - dospievajúci do dvadsiatich rokov alebo ženy z Balzacu? Názov by ich mal priťahovať. Je nepravdepodobné, že mladých ľudí zaujme rádioprijímač nazývaný „Nostalgia“. Mimochodom, ak je cieľovým publikom v rádiu mladí ľudia, potom má zmysel používať názov cudzieho jazyka. Môže to však odsunúť viac dospelých dospelých. Detské rádio sa nemusí nazývať „slnko“, koniec koncov sa týmto spôsobom volá polovica materských škôl v našej krajine. Názov by však mal byť zábavný, radostný a ľahko zapamätateľný.

5

Zamyslite sa nad tým, do ktorého regiónu alebo mesta bude rozhlasová stanica vysielať. Môžete ho pomenovať podľa geografickej polohy. Príkladom takýchto staníc sú Ekho Moskvy alebo neexistujúca Peter FM stanica z filmu s rovnakým názvom.

6

Nezúfajte, ak už boli všetky nápady vyčerpané a názov nemožno vyzdvihnúť. Dajte rádiu svoje meno. Urobila to napríklad milovaná Alla Pugacheva, ktorá jej volala rozhlasovú stanicu Radio Alla.

názov rozhlasových staníc

Odporúčaná