Obchodné riadenie

Ako pomenovať svoju spoločnosť

Ako pomenovať svoju spoločnosť

Video: Takto som Nakoniec Pomenoval Svoju Líšku na MAJNR! 2024, Júl

Video: Takto som Nakoniec Pomenoval Svoju Líšku na MAJNR! 2024, Júl
Anonim

Pri výbere názvu spoločnosti by ste mali predovšetkým premýšľať o svojich zákazníkoch a o tom, aké bude vaše cieľové publikum. Keď sa o tom rozhodne, bude pre vás ľahšie prísť s menom, ktoré u zákazníkov vyvolá pozitívne emócie a priťahuje pozornosť - potom určite neprechádzajú.

Image

Návod na použitie

1

Je ťažké si predstaviť, koľko spoločností má originálne, nevysvetliteľné a ťažko zapamätateľné mená. Kaviareň "Alina", spoločnosť predávajúca nábytok "Omega-S" … Klient kaviarne "Alina", pokiaľ na ňu nezasiahne exotická kuchyňa, za týždeň si nebude pamätať, že išiel do kaviarne "Alina". a nie „Mária“ alebo „Elvíra“. Názov spoločnosti "Omega-S" je bezvýznamný a nesúvisí s predajom nábytku alebo iného tovaru. Je dôležité, aby bol názov vašej spoločnosti ľahko zapamätateľný, ľahko vysloviteľný a bez analógov.

2

To, čo spôsobí pozitívne asociácie medzi zrelými klientmi, bude pre mladých ľudí nudné. Preto by kaviareň určená pre mladých ľudí mala mať iné meno ako kaviareň pre dospelých a slušnejších ľudí. Dobrým spôsobom je prísť s niekoľkými menami a ukázať ich zástupcom cieľovej skupiny. Potom sa publikum rozhodne sami. Alebo dokonca prísť s alternatívnym menom.

3

Spoločnosť nevolajte menom alebo menom priateľa, priateľky, príbuzného atď. Zrazu sa niečo pokazí a chcete predať svoju firmu? Predaj Tsvetkovej je ťažší ako predaj 100 ruží. Okrem toho tieto názvy zvyčajne nie sú pôvodné.

4

Ak chcete svojej spoločnosti pomenovať cudzí jazyk, nezabudnite zistiť, čo tento názov znamená. Často sa vyskytujú prípady, keď majitelia firiem jednoducho vybrali „krásne“ cudzie slovo, ale v skutočnosti to znamenalo niečo, čo vôbec nesúviselo s ich podnikaním alebo dokonca nepríjemné, smiešne.

5

Dobré meno je pôvodné meno. Iba individualita pomôže rozlíšiť spoločnosť v konkurenčnom prostredí. Pôvodné názvy, ktoré sa niekedy úspešne vymysleli, sa stávajú každodennými pojmami, označujúcimi funkciu alebo objekt. Napríklad, prečo zriedka hovoríme skôr o „kópii“ ako „Xeroxe“? Sme zvyknutí mať najlepšiu kópiu Xerox.

6

Môžete sa pokúsiť vybrať názov spoločnosti sami, alebo sa môžete uchýliť k službám špecialistu - neumeru. Pomenovací trh v našej krajine ešte nie je veľmi rozvinutý, hlavne majitelia firiem sa obracajú buď na dobre rozvinuté reklamné agentúry, ktoré nielenže prichádzajú s menom, ale tiež vyvíjajú značku spoločnosti alebo produktu, alebo na nezávislých klientov s jazykovým vzdelaním a skúsenosťami s tvorbou mien., Jedna aj druhá možnosť majú svoje klady a zápory. Ak však máte pocit, že nemôžete prísť s pôvodným názvom spoločnosti alebo na to nemáte čas, je lepšie obrátiť sa na odborníkov. Často oveľa viac záleží na názve, ako si myslíme.

Webová stránka pre malé podniky

Odporúčaná