Obchodné riadenie

Čo nazvať taxi

Čo nazvať taxi

Video: learn german conversation 2024, Júl

Video: learn german conversation 2024, Júl
Anonim

Taxislužby sú stále viac a viac. Ako vás upozorniť? Jednou z možností, z ktorých možno získať všetko, je vybrať si chytľavé a chytľavé meno.

Image

Návod na použitie

1

Dobré meno je jedným z vynikajúcich (a veľmi lacných) spôsobov propagácie produktu alebo služby a taxíky nie sú výnimkou. Predtým sa menám veľmi málo pozornosti venovalo, spravidla ich zakladateľ spoločnosti jednoducho chcel pomenovať, „aby tam bolo meno.“ Teraz už to tak celkom nie je. Pomenovať niečo znamená dať mu jedinečnosť, pritiahnuť pozornosť, vyvolať pozitívne asociácie.

2

Zamyslime sa: čo je dôležité pre osobu, ktorá si objedná taxi? Účinnosť, presnosť (napriek dopravným zápcham), nízka cena a pohodlné auto. Môžete sa hádať o cene, ale pre väčšinu ľudí je nízka cena jazdy na taxi dôležitá. Úlohou niekoho, kto chce pomenovať taxík, je pokúsiť sa odrážať tieto faktory alebo aspoň jeden z nich v mene. Nefungujte, samozrejme, príliš otvorene - zavolajte svojej spoločnosti na „Speed“ alebo „Cheap taxi“. Názov by však mal byť spojený.

3

Často sa stáva, že človek využíva služby toho istého taxi. Dobré meno vám pomôže prilákať čo najviac týchto verných zákazníkov. Uistite sa, že meno je krátke, pretože krátke mená sa lepšie zapamätajú. Dobrou možnosťou je použiť humor, dať do mena pozitívne emócie, radosť. Napríklad nie je potrebné nazývať taxi „Motor“, aj keď je to dobrá voľba. Skvelé meno by bolo „Ach, inovujem!“

4

Predtým, ako prídete s názvom pre svoju spoločnosť, skontrolujte pomocou vyhľadávacích nástrojov, čo sa nazývajú vaši konkurenti. Potom nielenže neúmyselne „ukradnete“ meno niekoho iného, ​​ale analyzujete aj jeho výber. Je celkom zrejmé, že spoločnosti s neúspešnými menami sa zriedka objavujú v prvej desiatke spoločnosti Yandex alebo Google na žiadosť taxíka.

5

Predtým, ako sa rozhodnete pre meno, prediskutujte ho so svojimi kolegami alebo blízkymi. Páčilo sa im vaše meno? Zavolali by spoločnosti s týmto menom? Je dôležité „otestovať“ váš výber na skutočných ľuďoch, pokiaľ možno od cieľového publika.

6

Tí, ktorí nemajú dostatok fantázie na to, aby zavolali taxi, by sa mali obrátiť na profesionálnu neymeru - to je názov špecialistov, ktorí vyvíjajú názvy spoločností, výrobkov a služieb. Neimer možno nájsť v reklamnej agentúre alebo na internete, pretože mnohé z nich pracujú na diaľku. Náklady na služby na voľnej nohe začínajú na 5 000 rubľov za meno, reklamná agentúra bude vyžadovať viac, ale bude môcť ponúknuť vývoj loga okrem názvu. V každom prípade je vaše meno súčasťou obrázka, reklamy. Preto v budúcnosti bude pre vás dobré meno vyvinuté odborníkmi.

názov taxíka

Odporúčaná