Obchodné riadenie

Ako pomenovať cestovnú spoločnosť

Ako pomenovať cestovnú spoločnosť

Video: Cestovná kancelária a vy. Aké máte práva, keď nemôžete, prípadne nechcete ísť na zájazd? 2024, Júl

Video: Cestovná kancelária a vy. Aké máte práva, keď nemôžete, prípadne nechcete ísť na zájazd? 2024, Júl
Anonim

Múdre príslovie hovorí: „Keď zavoláte loď, vypláva.“ Tekuté meno samo osebe zaručuje určité percento úspechu celého podniku, pretože môže pritiahnuť pozornosť, spôsobiť príjemné asociácie a prinútiť vás využiť ponuku.

Image

Návod na použitie

1

Vyberte stručné meno. Kupujúci vašich služieb si ľahšie zapamätajú jednoduché krátke slová. Okrem toho je ľahšie diktovať názov stránok spoločnosti na základe skráteného názvu. Potenciálni turisti ju preto navštívia častejšie.

2

Predstavte si svoje cieľové publikum a urobte meno konzistentné s ich prioritami a záujmami. Ak sú služby poskytované vašou spoločnosťou zamerané na turistov s vysokými príjmami, v názve zdôraznite elitu, prestíž a štatút. Ak chcete upútať pozornosť nízkopríjmových zákazníkov, zamerajte sa na ziskovosť v názve.

3

Vytvorte zoznam konkurentov a analyzujte názvy ich firiem. Pochopte tajomstvá týchto mien a aký efekt majú. Toto vás bude inšpirovať k kreatívnym mini-objavom a predstaviť niektoré nové nápady.

4

Vyhnite sa štandardom. Príďte s chytľavým slovom, aby sa názov vašej cestovnej spoločnosti nezlučoval so všeobecným prúdom mien obsahujúcich slovo „tour“.

5

Vytvorte meno v dvoch častiach. Prvý by mal obsahovať informácie o povahe vašej činnosti. Napríklad Bureau of Exotic Tours alebo Extreme Travel Agency. V druhej časti odzrkadlite špecifiká vašej spoločnosti. Táto časť by mala byť jasná, jedinečná a mala by naznačovať smer, ktorým pracujete.

6

Napíšte zoznam združení, ktoré by mal spustiť názov vašej spoločnosti. Potom vyhľadajte slovníky jazykov slovanskej skupiny a preložte zoznam do češtiny, ukrajinčiny, poľštiny, bulharčiny, slovenčiny. Preklad bude intuitívny a zvuk niektorých slov môže byť veľmi výhodný.

7

Po výbere najúspešnejších, podľa vášho názoru, mien, vykonajte malý sociologický prieskum. Zistite asociácie ľudí vo vašom okolí, ktoré vznikajú s každým menom. Zapíšte si ich odpovede a zahoďte tie mená, ktoré nesú negatívnu správu.

názov cestovnej spoločnosti

Odporúčaná