obchodné

Čo nazvať obchod so zvieratami

Čo nazvať obchod so zvieratami

Video: Nákupy pre PSA | čo kupujem pre svojich psov? 2024, Júl

Video: Nákupy pre PSA | čo kupujem pre svojich psov? 2024, Júl
Anonim

Pomenovanie je polovica bitky. Takže povedzte obchodníkom a toto príslovie je opodstatnené. Najmä ak potrebujete prilákať cieľové publikum, zorganizujte reklamnú kampaň a pevne prilepte názov obchodu so zvieratami do mozgu a vytvorte armádu stálych zákazníkov.

Image

Návod na použitie

1

Vývoj koncepcie obchodu so zvieratami je predbežnou fázou pomenovania. Keď človek počuje názov obchodu, jeho fantázia začne vytvárať zreteľný a integrálny obraz. Kupujúci je navyše pohodlný, ak sa jeho nápady zhodujú s tým, čo vidí z prvej ruky. „Vetsnab“ bude spájaný s bohatým sortimentom, profesionálnymi výrobkami a možnosťou veľkoobchodných nákupov a „Kisa-Lapa“ s lesklými obojkami pre vreckové psy a činčily. Preto sa majiteľ obchodu musí najprv postarať o tento koncept. Cieľové publikum (veterinári, skúsení chovatelia alebo rodiny s deťmi), sortiment, dokonca aj umiestnenie - to všetko je pre meno dôležité.

2

Na pripevnenie veľkolepej platne s názvom obchodu k konceptu a obchodnému plánu je potrebné použiť osvedčené metódy pomenovávania. Napríklad asociatívna metóda je veľmi populárna pre domáce zvieratá - „White Fang“, „Moon Cat“, „Golden Fish“. Skratka je Zoovet, Pet Supplies. Metóda excelentnosti - „Supercot“, „Najlepšie krmivo“. Nominálna metóda je „Feed from Vasilich“, „Dog Watchdog“. Rýmujúca sa metóda - „Cat Obormot“, „hryzavý pes“. Všade sa nachádzajú aj neologizmy, slovné hračky a úmyselné chyby v názvoch. Napríklad KotaVasia. Populárna je aj metóda sčítania, keď je podstatné meno týkajúce sa domácich miláčikov prilepené na slová „svet“, „planéta“, „vesmír“. Získava sa informatívne neutrálne meno, ktoré je veľa v akomkoľvek telefónnom zozname. Takýto obchod môže vytočiť klientelu iba na úkor výhodného miesta alebo svetlé propagácie.

3

Po tom, čo je na papieri dlhý zoznam mien, musíte objasniť, či v meste existujú podobné názvy. A potom skontrolujte tieto mená na cieľovom publiku. Hodnotiaca stupnica sa môže vypracovať nezávisle. Hlavnými kritériami sú obsah informácií, sonorita a originalita. Veľkým plusom, keď je meno nezabudnuteľné, je ťažké zamieňať ho s inými podobnými znakmi. Najmä perzistentné môžu viesť názov časopisu prostredníctvom online služieb fonosemantickej analýzy a zistiť, že „Šelma“ v porovnaní s „Prírodným zdravím“ znie veselejšie a jasnejšie.

názvy obchodov so zvieratami

Odporúčaná