ostatné

Ako môže OJSC predávať svoje akcie

Ako môže OJSC predávať svoje akcie
Anonim

Otvorená akciová spoločnosť je organizácia, ktorej členovia môžu predávať svoje akcie bez súhlasu ostatných akcionárov. Vďaka predaju cenných papierov dostávajú spoločnosti ďalšie investície a majitelia akcií získavajú zisk z rozvoja spoločnosti vo forme dividend.

Image

Návod na použitie

1

Predajte cenné papiere verejným umiestnením na burzách. Toto je prvý spôsob predaja akcií. Verejný maklér môže byť aj inštitucionálny maklér. Bezplatný predaj umožňuje spoločnosti získať ďalšie prostriedky na rozvoj, ako aj na objektívne posúdenie hodnoty spoločnosti. Tieto môžu slúžiť ako nástroj na hodnotenie výkonnosti zamestnancov a sú veľmi dôležité pre možné transakcie pri prevzatí alebo zlúčení.

2

Cena akcií pre takýto predaj je špekulatívna. Počiatočná cena je odhadovaná cena a nasledujúca cena je už určená prítomnosťou dopytu, ktorý do veľkej miery závisí od spoľahlivosti a rozvoja spoločnosti, ktorá akcie vlastní.

3

Využite ubytovanie v súkromí. V tomto prípade sa určitý blok akcií predáva obmedzenému počtu ľudí, napríklad jednému alebo viacerým inštitucionálnym investorom, ktorí vždy starostlivo analyzujú situáciu na trhu, aby predpovedali úspešný rozvoj spoločnosti. Cena podielu na takejto transakcii je pevná a vo veľkej miere závisí od jej nominálnej hodnoty a ziskovosti. V takom prípade sa uzavrie kúpna zmluva a samotná transakcia sa uzavrie.

4

Dôvodom takejto transakcie môže byť prilákanie potrebných investícií, zlúčenie s inou spoločnosťou alebo pripojenie sa k rozvinutejšej a viditeľnejšej organizácii. OJSC môže tiež predať časť bloku akcií akejkoľvek známej a rešpektovanej osobe, ktorá zabezpečí spoľahlivú reputáciu spoločnosti a opäť povedie k zvýšeniu zisku.

5

Ďalším spôsobom predaja akcií je predaj cenných papierov zamestnancom akciovej spoločnosti. To sa dá urobiť s cieľom zvýšiť zodpovednosť a motiváciu zamestnancov, posilniť tímového ducha a zmierniť sociálne rozpory.

Oceňovanie zásob

Odporúčaná