Obchodné riadenie

Ako vyhodnotiť efektívnosť projektu

Ako vyhodnotiť efektívnosť projektu

Video: Video-manual na projekty Video_24 Ukončenie a odovzdanie projektu 2024, Júl

Video: Video-manual na projekty Video_24 Ukončenie a odovzdanie projektu 2024, Júl
Anonim

Určenie efektívnosti projektu je nevyhnutné pre podnik, ktorý vyvíja investičnú stratégiu a chce zhodnotiť svoju finančnú životaschopnosť. Pomôže mu to pri výbere najúčinnejších spôsobov riadenia projektu.

Image

Návod na použitie

1

Použite techniku ​​podmieneného pridelenia. Väčšina sa používa, keď je projekt fyzicky izolovaný od organizácie a možno ho považovať za nezávislý. Projekt, ktorý sa stáva istou súčasťou spoločnosti, je následne podmienečne prezentovaný vo forme samostatnej právnickej osoby s vlastnými záväzkami a aktívami, výnosmi a nákladmi. Pomocou tejto metódy môžete vyhodnotiť efektívnosť obchodného projektu a dôležitosť jeho finančnej životaschopnosti. Jedna otázka však zostáva otvorená - finančná situácia spoločnosti, ktorá realizuje samotný projekt.

2

Použite metódu analýzy zmien. V tomto prípade sa vykoná analýza prírastku (zmeny). Mali by byť zahrnuté do projektových údajov odrážajúcich činnosti podniku. Táto metodika sa stáva obzvlášť výhodnou, ak podstatou projektu je rozšírenie alebo modernizácia súčasnej výroby. Cieľom projektu môže byť zároveň zvýšenie výnosov zo zlepšovania kvality výrobkov alebo zvyšovania ich objemu a znižovania súčasných nákladov. Hlavným cieľom tejto metódy je porovnanie zvýšenia čistého príjmu organizácie s investíciami, ktoré sú potrebné na zabezpečenie tohto zvýšenia.

3

Použite metódu konsolidácie, ktorá je založená na analýze finančnej životaschopnosti spoločnosti vykonávajúcej projekt. Táto technika sa najčastejšie používa, keď je projekt v rozsahu porovnateľný s rozsahom existujúcej výroby. Pomocou tejto analýzy môžete vytvoriť finančný plán pre spoločnosť.

4

Môžete použiť metódu prekrytia. Najprv zvážte projekt pomocou metódy podmieneného pridelenia, to znamená osobitne. Analyzovať finančnú životaschopnosť investičného projektu a potom vyhodnotiť nákladovú efektívnosť. Potom vypracujte finančný plán samotnej spoločnosti bez projektu, potom sa pokúste porovnať výsledky činnosti spoločnosti s výsledkami projektu podľa stupňa finančného výkazníctva.

Odporúčaná