management

Ako hodnotiť hodnotu spoločnosti

Ako hodnotiť hodnotu spoločnosti

Video: Spoločnosť kresťania a hodnoty 2024, Júl

Video: Spoločnosť kresťania a hodnoty 2024, Júl
Anonim

Postupné zvyšovanie trhovej hodnoty spoločnosti, ako aj nárast počtu obchodných nákupných a predajných transakcií vedie k potrebe efektívnejšej správy majetku. Na druhej strane to vyvoláva otázku nezávislosti oceňovania podnikov. Odhad nákladov pomáha podnikateľom správne posúdiť hodnotu spoločnosti pred tým, ako s ňou obchoduje.

Image

Budete potrebovať

  • - dokumenty o hnuteľnom a nehnuteľnom majetku;

  • - dokumenty požadované na ocenenie podniku;

  • - dokumenty o duševnom vlastníctve.

Návod na použitie

1

Pomocou zoznamu potrebných dokumentov (informácie o nadobudnutí, prenájme vybavenia, kópií technickej expertízy atď.) Vyhodnotte hodnotu všetkého hnuteľného majetku (obrábacie stroje, autá, vybavenie, výrobné linky, kancelárske vybavenie, domáce potreby a iné predmety).

2

Vykonajte analýzu hodnoty nehnuteľností. Na tento účel použite dokumenty potvrdzujúce práva na objekt, dokumenty ZINZ, informácie o hraniciach objektu, informácie o štruktúrach, ktoré sú súčasťou objektu. Stanovte konečné náklady na nehnuteľnosť s ohľadom na trhovú hodnotu podobného objektu a náklady na výstavbu nového objektu.

3

Výsledky účtovných výkazov za posledné 3 až 5 rokov, informácie o duševnom vlastníctve, ako aj informácie o záväzkoch a pohľadávkach určujú hodnotu cenných papierov, majetku, duševného vlastníctva spoločnosti.

4

Po zhrnutí všetkých zložiek (hodnota hnuteľného a nehnuteľného majetku, nehmotného majetku, podielov, duševného vlastníctva atď.) Vyhodnoťte celkovú hodnotu spoločnosti.

Venujte pozornosť

Pri výbere metodiky na hodnotenie hodnoty podniku je potrebné sa riadiť spôsobom, akým spoločnosť vytvára zisk. Ak spoločnosť dosahuje zisk z predaja tovaru a služieb, je najlepšie použiť prístup založený na výnosoch. Ak sa spoločnosť zaoberá správou aktív, potom odhadnite náklady, ktoré potrebujete, aby ste mohli použiť nákladný prístup. Správny výber prístupu zabráni mnohým chybám.

Užitočné rady

Pri hodnotení hodnoty spoločnosti je najlepšie začať so súvahou. Týmto prístupom bude spoločnosť ocenená sumou svojich čistých aktív. Skutočne sa v súvahe zohľadňujú fixné aktíva spoločnosti so všetkými dostupnými rezervami, hotovosťou, dlžníkmi a inými aktívami.

Odporúčaná