obchodné

Ako získať zakladajúceho riaditeľa LLC

Ako získať zakladajúceho riaditeľa LLC

Video: Ответы А. Э. Юницкого на вопросы инвесторов SkyWay. ЭкоФест 2020 2024, Júl

Video: Ответы А. Э. Юницкого на вопросы инвесторов SkyWay. ЭкоФест 2020 2024, Júl
Anonim

Zložitosť uchádzania sa o prácu riaditeľa, ktorý je zakladateľom LLC, spočíva v tom, že sa musí do tejto funkcie vymenovať a skutočne so sebou uzavrieť pracovnú zmluvu. Pre mnohých sa tento stav zdá absurdný, ale je to legálne.

Image

Návod na použitie

1

Ak je riaditeľ jediným zakladateľom spoločnosti, menuje sa na túto pozíciu jediným rozhodnutím. Štandardný formulár tohto dokumentu je možné ľahko nájsť na internete.

S počtom zakladateľov sa dve alebo viac menovaní uskutočňujú rozhodnutím ich valného zhromaždenia, ktoré sa zhoduje s ostatnými zakladajúcimi dokumentmi podniku (rozhodnutie o jeho založení, zakladateľská dohoda atď.).

Príklady takýchto dokumentov možno tiež ľahko nájsť na internete. Pri vyhľadávaní by sa mali uprednostňovať stránky informačných a právnych systémov (napríklad „konzultant“ a „garant“), potrebné vzorky sa môžu nachádzať aj v zdrojoch spoločností poskytujúcich služby na registráciu podnikov.

2

Ďalšou fázou je uzavretie riaditeľa pracovnej zmluvy, ktorú podpisuje na oboch stranách. Mnohí považujú tento okamih za kontroverzný, ale v skutočnosti všetko zapadá do hraníc právnej oblasti.

Pracovný pomer je jednoznačne prítomný a zamestnávateľom riaditeľa nie je on, ako zakladateľ, ale organizácia, ktorú založil, aby podpísal dokumenty, v mene ktorých je oprávnený rozhodnutím zakladateľov (alebo jeho vlastnou výhradou, ak je zakladateľom jeden a on sám). Takže skutočne neexistuje žiadny právny incident.

Vzor pracovnej zmluvy s generálnym riaditeľom nájdete aj na internete.

3

Na základe pracovnej zmluvy riaditeľ vydá rozkaz na vstup do tejto funkcie. V tomto prípade je situácia rovnaká: menuje sa do organizácie, ktorá koná ako jeho vlastný zamestnávateľ, pričom má všetky dôvody, aby v jej mene podpísala podpisy - vrátane príkazu na jeho vlastný vstup do štátu.

4

Posledným akordom personálnych formalít je zápis do pracovného záznamu režiséra o žiadosti o prácu. Ak to neurobí nikto (vrátane prípadov, keď osoba, ktorá za to zodpovedá, ešte nebola vymenovaná a nebola ani najatá, alebo by sa zamestnanci spoločnosti mali na začiatku obmedziť na najmenej jednu jednotku - samotný zakladajúci riaditeľ), píše to sám.

Odporúčaná