Obchodné riadenie

Ako vydávať zmeny v charte LLC

Ako vydávať zmeny v charte LLC
Anonim

Charta spoločnosti s ručením obmedzeným (LLC) je hlavným ustanovujúcim dokumentom, ktorý obsahuje informácie o tejto organizácii. Je vyhotovený v čase jeho vytvorenia a je súčasťou balíka dokumentov potrebných na štátnu registráciu právnickej osoby. Je potrebné vydať zmeny a doplnenia charty LLC vykonanej v priebehu jej činnosti do jedného mesiaca od dátumu rozhodnutia.

Image

Návod na použitie

1

Ak sa zloženie účastníkov zmení, zakladatelia sa rozhodli zmeniť názov, adresu sídla spoločnosti, jej vedenie, zníženie alebo zvýšenie základného imania, alebo ak bolo potrebné upraviť druhy činností uvedené v tomto dokumente, budete musieť vykonať zmeny charty spoločnosti LLC. Ak k takýmto situáciám došlo, vykonajte príslušné zmeny v texte charty vašej LLC.

2

Zaplaťte štátny poplatok za registráciu zmien v zakladajúcich dokumentoch právnických osôb a štátny poplatok za zmeny a doplnenia charty. Sú rovné 400, resp. 800 rubľov.

3

Na daňovom úrade v mieste registrácie vyplňte formulár žiadosti o štátnu registráciu právnickej osoby. Formulár je možné stiahnuť na webovej stránke Federálnej daňovej služby Ruska. Vyplňte a podpíšte žiadosť v mene žiadateľa - vedúceho podniku.

4

K žiadosti priložte balík potrebných dokumentov. Toto je notársky overená kópia rozhodnutia o zmene a doplnení základnej dokumentácie, znenie novej charty spoločnosti LLC v znení zmien a doplnení, potvrdenie o zaplatení štátnej dane. Podpis žiadateľa na žiadosti musí byť tiež potvrdený notárskou verejnosťou. Na to, aby ste boli notármi potvrdení, budete potrebovať úplný súbor základných dokumentov, objednávky na vymenovanie generálneho riaditeľa a hlavného účtovníka, informácie o vykonaných zmenách a doplnkových informáciách v závislosti od charakteru týchto zmien. Môže ísť o pasové údaje nových účastníkov, zoznam aktivít pre OKVED, upravenú výšku schváleného kapitálu atď.

5

Dokumenty predkladajte registračnému úradu - daňovému úradu. Môžete to urobiť sami tak, že ich odovzdáte podľa súpisu, na ktorého kópiách by ste mali uviesť, že dokumenty boli prijaté. Celý balík dokumentov môžete poslať aj poštou. Poštová zásielka musí mať deklarovanú hodnotu a súpis prílohy.

6

Podľa zákona musí daňový inšpektorát najneskôr do 5 pracovných dní od dátumu doručenia dokladov vydať osvedčenie o zápise zmien do štatútu LLC a ich zápis do štátneho registra.

  • Webová stránka Federálnej daňovej služby Ruskej federácie
  • zmeny charty llc

Odporúčaná