nepopulárne

Ako vydať výdavkový peňažný rozkaz

Ako vydať výdavkový peňažný rozkaz

Video: Neplatič -- persona non grata. Čo s ním z pohľadu práva? 2024, Júl

Video: Neplatič -- persona non grata. Čo s ním z pohľadu práva? 2024, Júl
Anonim

Všetky podniky a jednotliví podnikatelia (podnikatelia) sú povinní dokumentovať svoje obchodné činnosti. Nákladový peňažný rozkaz je dokument určený na účtovanie finančných operácií podniku alebo jednotlivého podnikateľa.

Image

Návod na použitie

1

Príkaz na hotovostné účty je vyhotovený v jedinej kópii a musí byť potvrdený podpisom hlavného účtovníka a vedúceho podniku. Dokument sa používa na zúčtovanie prostredníctvom pokladne organizácie.

Pri vyplňovaní objednávky musí byť uvedený názov podniku a štrukturálnej jednotky, ako aj ich kódy OKPO, číslo účtu a podúčtu, číslo a dátum vykonania príkazu na úhradu.

2

Vydávanie finančných prostriedkov sa uskutočňuje výlučne osobe, ktorej údaje sú uvedené vo výkaze výdavkov, a na overenie totožnosti sa môže vyžadovať pas. Ak sa zástupcovi vydajú finančné prostriedky, musia sa jeho údaje uviesť aj v nákladovom príkaze, pričom k príkazu musí byť priložená plná moc, na základe ktorej zástupca koná.

3

K nákladovému hotovostnému rozkazu môžu byť priložené ďalšie autorizačné dokumenty, ktoré obsahujú vysvetlenie, kde náklady idú. V takom prípade stačí potvrdiť iba autorizačný dokument s podpisom správcu;

4

Pri vyplácaní finančných prostriedkov prostredníctvom pokladne podniku sa môže použiť aj mzdový účet, v takom prípade musí byť potvrdený pečiatkou obsahujúcou podrobnosti o výdavkovom peňažnom príkaze. Informácie o takomto dokumente, ako aj informácie o objednávke výdavkov sa zaznamenávajú v príslušnom registračnom denníku.

5

Príkaz na úhradu výdavkov sa používa aj pri pripisovaní prostriedkov organizácie na bankový účet av stĺpci „Vydané“ by sa malo uviesť, že prostriedky sú určené na pripísanie na bežný účet. Ak je v tomto stĺpci uvedená osoba, na ktorú sa peniaze prevedú, musí sa v korešpondencii s účtami uviesť kód 71 (Vysporiadanie so zodpovednými osobami).

6

Nesprávne vyplnenie hotovostného zatýkacieho rozkazu môže slúžiť ako základ pre zodpovednosť organizácie alebo jednotlivého podnikateľa podľa článku 15.1 Kódexu správnych deliktov Ruskej federácie, ktorý ustanovuje pokutu do 50 000 r. pre právnické osoby a do 5 000 r. pre zodpovedných úradníkov. Za toto porušenie sa zodpovednosť ukladá aj podľa článku 120 daňového poriadku Ruskej federácie, ktorý ustanovuje pokutu do 10 000 r.

Venujte pozornosť

Peňažný rozkaz účtu neumožňuje žiadne opravy, pretože je úradný dokument. Poškodené formy sa musia zničiť.

Odporúčaná