ostatné

Ako vydať odchod zo spoločnosti LLC zakladateľovi

Ako vydať odchod zo spoločnosti LLC zakladateľovi
Anonim

Aby jeden zo zakladateľov spoločnosti s ručením obmedzeným odišiel, musí účastníkom spoločnosti napísať vyhlásenie vo voľnom formáte. Od chvíle, keď dostane tento dokument, je účastník zbavený svojich práv a povinností v rámci spoločnosti. Zakladatelia vyplnia žiadosť vo formulári p14001 o zániku práv na podiel tohto účastníka a predložia ho daňovému úradu.

Image

Budete potrebovať

  • - dokumenty účastníka, ktorý opúšťa LLC;

  • - dokumenty spoločnosti;

  • - forma p14001;

  • - pečať organizácie;

  • - hárok A4;

  • - pero.

Návod na použitie

1

Možnosť odstúpiť od spoločnosti s ručením obmedzeným by sa mala uviesť v zakladajúcich dokumentoch organizácie. To dáva jednému z účastníkov právo kedykoľvek napísať vyhlásenie. Tento dokument by sa mal adresovať zriaďovateľom podniku, ich priezviskám, krstným menám, patronymike v údajnom prípade. Účastník spoločnosti, ktorý sa rozhodol odísť, uvedie svoje priezvisko, meno a patronymické meno v prípade genitálie. V obsahu žaloby vyjadruje svoju vôľu opustiť spoločnosť s ručením obmedzeným, uvádza dôvod tohto konania, podpisuje dokument a dátum, kedy bol napísaný.

2

Od okamihu prijatia žiadosti o odstúpenie od spoločnosti zakladateľmi je osobe, ktorá ju napísala, pozbavené jej práv a povinností. Účastníci platia náklady za akciu zriaďujúcemu zakladateľovi.

3

Vyplňte formulár žiadosti p14001. Na titulnú stránku napíšte celé meno spoločnosti s ručením obmedzeným v súlade s príslušnými dokumentmi, daňovým identifikačným číslom, kódom dôvodu registrácie, hlavným štátnym registračným číslom a dátumom pridelenia. Skontrolujte informácie o účastníkoch - jednotlivcoch.

4

Na hárku D tejto prihlášky označte ukončenie práva na zdieľanie. V súlade s dokladom totožnosti, dátumom a miestom jeho narodenia zadajte priezvisko, meno a priezvisko jednotlivca. Uveďte podrobnosti preukazu totožnosti (séria, číslo, kód jednotky, kto a kedy bol doklad vydaný). Úplne uveďte adresu bydliska (PSČ, región, mesto, názov ulice, číslo domu, budova, apartmán).

5

Overte vyplnenú žiadosť u notára, predložte ju daňovému úradu na zmenu a doplnenie zjednoteného štátneho registra právnických osôb.

Venujte pozornosť

Ak sa účastník LLC chystá predať svoju akciu, musí to oznámiť spoločnosti samotnej a všetkým jej účastníkom. Majú právo byť prvými, ktorí od neho vykúpia celú časť alebo jej časť. Ak odmietli, účastník môže bezpečne predať tretej strane. Ak účastník odstúpi od LLC, dokumenty sa vyhotovia v tomto poradí.

Užitočné rady

Písomné vyhlásenie účastníka nie je jediným dôkazom potvrdzujúcim jeho odstúpenie od spoločnosti s ručením obmedzeným. 3.1. Príprava podkladov pre daňový úrad pre štátnu registráciu zmien spojených s odstúpením účastníka zo LLC. Podiel (časť podielu) účastníka sa prevedie na spoločnosť odo dňa prijatia žiadosti o odstúpenie účastníka od LLC (pododsek 2, odsek 7, článok 23 zákona o LLC).

  • Ako vydať odchod zo spoločnosti LLC
  • ako preniesť na zakladateľa

Odporúčaná