Obchodné riadenie

Ako kúpiť hotovú spoločnosť

Ako kúpiť hotovú spoločnosť

Video: Dilema: oplatí sa kupovať hotové veci alebo vyrábať vlastné? | VLOG #88 2024, Smieť

Video: Dilema: oplatí sa kupovať hotové veci alebo vyrábať vlastné? | VLOG #88 2024, Smieť
Anonim

Uchýlia sa k nákupu ready-made spoločnosti, keď je potrebné ušetriť čas, a tým aj peniaze. Ready-made spoločnosť je organizácia, ktorá už nejaký čas existuje so svojimi zakladateľmi a generálnymi riaditeľmi a ktorá je registrovaná na daňovom úrade s adresou, menom, pečaťou a otvoreným bežným účtom.

Image

Návod na použitie

1

Najprv zadajte outsourcing nadobudnutej spoločnosti, skontrolujte všetku dokumentáciu a súvahy. Vyžiadajte si stanovy spoločnosti, ako aj dlžné záväzky.

2

Vymenujte nového generálneho riaditeľa. Za týmto účelom vydá rozhodnutie o vymenovaní generálneho riaditeľa a podpíše ho so zakladateľmi. Následne odovzdajte organizácii, ktorá predáva ready-made spoločnosti, kópiu pasu novo menovaného generálneho riaditeľa, aby ste mohli pripraviť rozkaz na jeho odvolanie z funkcie.

3

Do piatich pracovných dní je kupujúci povinný oznámiť regulačným orgánom, že iná osoba už zastáva funkciu generálneho riaditeľa. V prípade, že predajca hotovej spoločnosti prevezme túto zodpovednosť na seba, bývalý generálny riaditeľ vyhotoví vyhlásenie v podobe podľa zákona a potvrdí ho notárskej verejnosti a poskytne kupujúcemu ready-made registrované dokumenty.

4

Okrem toho predávajúci hotovej spoločnosti prevedie na kupujúceho originály charty, zakladateľskú listinu, rozhodnutie o založení spoločnosti alebo zápisnicu zo stretnutia zakladateľov, osvedčenie o ocenení majetku, dohodu o prevzatí a prevode majetku, osvedčenie o registrácii a registrácii, príkaz na vymenovanie generálneho riaditeľa, ako aj súbor dokumentov. na otvorenie r / bankového účtu, výpisu zo štátneho registra podnikov a pečate spoločnosti.

5

A teraz priamo o postupe získania hotovej spoločnosti. Po rozhodnutí o výbere spoločnosti v krátkom časovom období pripravte všetky potrebné dokumenty, ktoré sa týkajú zmeny riadenia, konkrétne rozhodnutie zriaďovateľov opätovne zvoliť generálneho riaditeľa, príkazy na prevzatie úradu a účtovníctvo, súpis všetkých prevedených dokladov, banková karta pre novovymenovaného riaditeľa a žiadosť o náhradnú kartu pre banku.

6

Potom čo najskôr overte podpis nového riaditeľa notárom. Potom získajte pečať hotovej spoločnosti a všetky dokumenty.

7

Ďalšou fázou je štátna registrácia na daňovom úrade. V dôsledku toho sa vydáva osvedčenie, v ktorom sú uvedené všetky údaje nového vedúceho spoločnosti, ako aj všetky zmeny, ktoré sa pri nákupe vykonali v dokumentoch spoločnosti.

Odporúčaná