Obchodné riadenie

Ako zastaviť organizáciu

Ako zastaviť organizáciu

Video: Zloduchovia – LEGO NINJAGO – kompilácia 2024, Smieť

Video: Zloduchovia – LEGO NINJAGO – kompilácia 2024, Smieť
Anonim

Postup pri ukončení organizácie je dobrovoľný a povinný. Formy ukončenia činnosti sú reorganizácia a likvidácia podniku.

Image

Návod na použitie

1

Činnosti organizácie musíte ukončiť právoplatným rozhodnutím súdu v týchto prípadoch: - vykonávanie činností spoločnosti bez licencie, - vykonávanie činností, ktoré sú zakázané zákonom, - prítomnosť pravidelných porušení zákona a iných právnych aktov, - v prípade vyhlásenia konkurzu spoločnosti.

2

Dobrovoľne sa spoločnosť môže zlikvidovať na základe týchto skutočností: - obdobie činnosti spoločnosti, pre ktorú bola založená, sa skončilo, - cieľ založenia spoločnosti sa dosiahol a je v určitej fáze, - ak súd vyhlási spoločnosť za neplatnú.

3

Ak ste jej zakladateľom alebo orgánom oprávneným na riešenie týchto záležitostí v mene spoločnosti, nesiete zodpovednosť za vykonávanie opatrení týkajúcich sa likvidácie alebo reorganizácie spoločnosti.

4

Preneste svoje rozhodnutie ukončiť organizáciu bezodkladne na registračný orgán, aby ste mohli určiť dátum zasadnutia likvidačnej komisie.

5

Likvidačná komisia vykonáva likvidáciu v tomto poradí: - umiestňuje do tlače informácie, ktoré zverejňujú údaje o štátnej registrácii právnickej osoby, o likvidácii organizácie, o postupe a lehotách na predloženie pohľadávok veriteľov (najmenej dva mesiace), - zostaví predbežnú súvahu, v ktorej je uvedený zoznam majetok podniku, pohľadávky veriteľov a výsledky preskúmania, - pohľadávky veriteľov sú uspokojené v súlade s údajmi v priebežnej súvahe, - po vyrovnaní s finančnými Ditore, likvidácia komisie konečnej likvidácie súvahe; - zostávajúci majetok prevedený do zakladateľov a spoločne delia medzi nimi, - organizácia sa považuje za zlikvidované, akonáhle stavového registra zodpovedajúce položky.

Postup pri založení a likvidácii právnickej osoby

Odporúčaná