obchodné

Ako otvoriť podnik vo Fínsku

Ako otvoriť podnik vo Fínsku

Video: Podnikateľ v gastre: Viac ako polovica podnikov po kríze neotvorí 2024, Jún

Video: Podnikateľ v gastre: Viac ako polovica podnikov po kríze neotvorí 2024, Jún
Anonim

Začatie podnikania vo Fínsku vám umožní realizovať vaše plány na podporu podnikania v Európskej únii. Budete mať tiež príležitosť realizovať svoje podnikateľské úsilie na novom stabilnom trhu, zoznámiť sa s pravidlami podnikania na území niekoho iného. Ak chcete začať podnikať vo Fínsku, postarajte sa o všetky právne a finančné aspekty.

Image

Budete potrebovať

  • - kópia pasu;

  • - zástupca spoločnosti vo Fínsku;

  • - prihlášky na Hlavný patentový a registračný úrad.

Návod na použitie

1

Zistite, aký druh činnosti chcete vykonávať vo Fínsku. Existuje päť rôznych typov podnikov. Je to osoba slobodného povolania (súkromná zárobková činnosť); osobné partnerstvá; akciové spoločnosti; družstvá a združenia. Nezávislý zárobok znamená činnosť iba pre jednu osobu, nie pre právnické osoby. Partnerstvo sa nevzťahuje na podnikové podnikanie. V tomto prípade nesie každá osoba zapojená do podnikania osobnú zodpovednosť a všetky akcie partnerov sú navzájom neoddeliteľne spojené. Spoločnosť patrí do samostatnej jednotky, ktorá má nejaké daňové úľavy.

2

Upozorňujeme, že vo Fínsku sa realizuje sociálny projekt, ktorý pomáha začínajúcim podnikateľom. Nazýva sa to Enterprise Finland. Zavolajte na telefónne čísla 010-19-46-82 v pracovné dni od 9:00 do 16:00 a budú zodpovedať otázky týkajúce sa otvorenia vášho podnikania vo Fínsku.

3

Kontaktujte obchodný register hlavného patentového a registračného úradu vo Fínsku (www.vero.fi). Tam si môžete skontrolovať, ako jedinečný ste si vybrali pre názov svojej spoločnosti. Ak taký názov už existuje, môžete si vybrať iný bezplatne pomocou špeciálnych počítačov s úplnou databázou existujúcich mien. Aj v tejto inštitúcii musí občan, ktorý nemá bydlisko v niektorej z krajín Európskej únie, získať osobitné povolenie na vykonávanie činnosti.

4

Balík dokumentov závisí od formy, ktorú ste si vybrali na začatie podnikania vo Fínsku. Pre jednotlivých podnikateľov potrebujete osobitné povolenie na vykonávanie obchodných činností na vyššie uvedenom oddelení. Poskytnite žiadosť, kópiu pasu cudzinca, ako aj zastupiteľskú kanceláriu, t. osoba, ktorá má trvalý pobyt vo Fínsku a má právo na rôzne programy súvisiace s podnikaním. Na účely podnikania sa vyžaduje aj oznámenie o registrácii (opäť zaslané úradu), vyplnené osobitnou formou v dvoch kópiách vo fínčine a švédčine.

5

Na registráciu podnikania partnerstva musí mať najmenej dvaja zakladatelia. Pošlite žiadosť Generálnemu riaditeľstvu pre patenty a registráciu, aby ste získali povolenie na partnerstvo. V príspevku uveďte meno žiadateľa, štátnu príslušnosť, miesto podnikania žiadateľa, kontaktné údaje. Pripojte tiež kópiu pasu. Upozorňujeme, že oznámenia o registrácii partnerstiev sa vydávajú dvojmo vo fínčine a švédčine.

  • Ako otvoriť podnik vo Fínsku
  • ako otvoriť kaviareň vo Fínsku

Odporúčaná