obchodné

Ako zaregistrovať právnickú osobu

Ako zaregistrovať právnickú osobu

Video: Ako sa zaregistrovať na finančnú správu - právnická osoba 2024, Júl

Video: Ako sa zaregistrovať na finančnú správu - právnická osoba 2024, Júl
Anonim

Podľa federálneho práva registráciu právnických osôb všetkých foriem vlastníctva vykonáva Federálna daňová služba Ruskej federácie. Aké dokumenty bude potrebné poskytnúť daňovým úradom, aby bolo možné vytvoriť právnickú osobu?

Image

Návod na použitie

1

Zaplaťte štátny poplatok za registráciu právnickej osoby, bude potrebné priložiť ju k balíku dokumentov.

2

Urobte vyhlásenie v tvare P11001 „Žiadosť o štátnu registráciu právnickej osoby pri vytvorení“.

3

Pripravte kópie nasledujúcich dokumentov: zakladateľská listina, zakladateľská zmluva (v prípade viacerých zriaďovateľov), protokol alebo rozhodnutie valného zhromaždenia o založení zriaďovateľa. Ak sa plánuje, že právnická osoba použije zjednodušený daňový systém, priložte žiadosť o právo používať ho.

4

Všetky kópie dokumentov spolu so žiadosťou musia byť overené notárom. Na to bude potrebovať originálne dokumenty a osvedčenia o pridelení TIN / KPP atď. Pred notárom si vopred overte, aké dokumenty bude musieť poskytnúť.

5

K žiadosti a balíku dokladov priložte príjmový alebo platobný príkaz na zaplatenie štátnej povinnosti a zašlite ich spolu so sprievodným listom daňovému úradu v mieste uvedenom vo vašich zakladajúcich dokumentoch ako adresa sídla.

6

Vytvorte si podnikovú pečiatku. Ak to chcete urobiť, musíte do dielne na výrobu pečiatok predložiť kópie charty, osvedčenie o registrácii, protokol na schválenie náčrtu pečate, výpis z Unified State Register právnických osôb a pas režiséra.

7

Získajte štatistické kódy, ktoré odrážajú typ hospodárskej činnosti právnickej osoby. Zaregistrujte sa pomocou mimorozpočtových prostriedkov a od nich dostávajte oznámenia potvrdzujúce registráciu.

8

Otvorte si bankový účet. Na tento účel je potrebné napísať vyhlásenie na meno manažéra so žiadosťou o otvorenie účtu, notársky overené kópie štatutárnych dokumentov, osvedčenia o registrácii a daňovú registráciu, osvedčenie o pridelení kódov OKPO od štatistického úradu, oznámenia z mimorozpočtových fondov. Budete tiež vyzvaní, aby ste vystavili kartu so vzorovými podpismi a priložili k nej príkazy potvrdzujúce oprávnenie úradníkov uvedených na karte. Potom podpíšte zmluvu o poskytovaní bankových služieb a začnite podnikať.

Užitočné rady

Vaša žiadosť o registráciu podniku sa musí posúdiť do 7 dní. Odmietnutie môžete dostať iba v prípade, že balík dokumentov nie je kompletný alebo ak boli dokumenty predložené daňovému úradu, ktorý je nesprávny.

Právnická osoba sa považuje za vykonanú po tom, čo hlava hlavy má osvedčenie o štátnej registrácii, Chartu podniku označenú Federálnou daňovou službou, osvedčenie o registrácii dane, výpis z Jednotného štátneho registra právnych subjektov (USRLE).

Ak ste sa ešte nerozhodli o daňovom systéme predtým, ako vytvoríte právnickú osobu, žiadosť o „zjednodušenie“ je možné podať aj neskôr, do piatich dní odo dňa prijatia štátnej registrácie.

registrácia právnickej osoby

Odporúčaná