management

Ako opísať podnik

Ako opísať podnik

Video: Pink Garden kaviaren Zuzany Straus Plackovej , 2024, Smieť

Video: Pink Garden kaviaren Zuzany Straus Plackovej , 2024, Smieť
Anonim

V trhových podmienkach musí vedúci ktorejkoľvek hodnosti na tej istej úrovni zastupovať svoju organizáciu. Je dôležité správne pripraviť jeho úplný opis. Pri plánovaní podnikania je obzvlášť dôležité systematicky systematizovať najdôležitejšie informácie o podniku: partneri a investori si veľmi pozorne prečítajú popis spoločnosti.

Image

Návod na použitie

1

Objem opisu podniku určuje zložitosť, rozsah jeho činností a podnikateľský zámer zastupovať samotnú organizáciu. Základné informácie poskytujú úplný a skrátený názov podniku, jeho materský orgán sa nazýva, je uvedené odvetvie, v ktorom podniká (priemyselná, poľnohospodárska výroba, služby, stavebníctvo, doprava atď.). Informácie sú uvedené: rok založenia spoločnosti, jej sídlo. Je vhodné jasne ukázať štruktúru riadenia, vymenovať jednotky, poskytnúť diagram ich podriadenosti a interakcie. Je dôležité vymenovať organizátorov podniku, jeho vlastníkov (vlastníkov), tých manažérov, od ktorých závisí stabilita jeho práce, a imidž na trhu.

2

Podľa All-Russian Klasifier Forms of vlastnictví (OKFS), každý podnik je charakterizovaný formy vlastníctva (štátne, obecné, súkromné, atď.), Podľa All-Russian Klasifikátor právnych foriem (OKOPF) - podľa tejto formy činnosti (OJSC, LLC, atď), Uveďte tieto položky. Ďalej opíšte prioritné činnosti, ktoré zabezpečujú najväčší zisk. Pri charakterizácii výrobku je dôležité opísať jeho účel, kvalitu, spoľahlivosť, poskytnúť základné technické a ekonomické charakteristiky a súlad s právnymi požiadavkami. Je potrebné uviesť, ktoré typy podnikateľských činností podniku sú licencované a na ako dlho.

3

Informácie sú dôležité o počte zamestnancov, stupni rozvoja infraštruktúry (verejné služby, dopravné služby); hospodárske vzťahy (blízkosť dodávateľov surovín, spotrebiteľov). Dôležitou súčasťou informácií sú hlavné finančné a ekonomické ukazovatele výkonnosti: hodnota fixných aktív, predaj. V popise je potrebné vyhodnotiť všetky typy zdrojov: vybavenie, zásoby, nehmotný majetok, vypožičané a vlastné zdroje.

4

Pri popisovaní podniku je dôležité zdôrazniť hlavné ciele jeho činnosti. Ciele sa zároveň chápu ako predpokladané výsledky práce. Ciele definujú a nastavujú špecifiká podniku. Ciele môžu byť hospodárske a sociálne, v čase - krátkodobé, strednodobé a dlhodobé. Mali by byť merateľné, spojené so zdrojmi, pozíciou podniku na trhu a nevyhnutne uskutočniteľné. Konkrétne ciele by sa mali vyjadriť kvantitatívne - pre predaj, príjem, zisk (v%), mieru rastu výroby tovaru, služieb. Odporúča sa uviesť zoznam spoločností, organizácií, s ktorými boli nadviazané formálne a neformálne vzťahy týkajúce sa dodávok surovín, marketingu produktov, spolupráce v oblasti poskytovania úverov, auditu atď.

Venujte pozornosť

Ak je výroba spojená s ochranou prírody, je potrebné potvrdiť pochopenie environmentálnych obmedzení, využívania technológií s nízkym odpadom a zneškodnenia priemyselného odpadu.

Užitočné rady

Ak je to potrebné, zahrňte do popisu podniku grafiku, schémy, výkresy. Ako aplikácie pridajte k hlavným materiálom výsledky marketingového prieskumu, odborné poradenské stanoviská, záručné listy alebo zmluvy s dodávateľmi a spotrebiteľmi výrobkov, osvedčenia o zhode, recenzie zákazníkov o kvalite a vlastnostiach výrobkov.

Odporúčaná