ostatné

Ako pomenovať obchod s oblečením pre mládež

Ako pomenovať obchod s oblečením pre mládež

Video: THINGS THAT SHOCKED ME WHEN I MOVED TO CZECHIA (Czech culture shocks that I'm totally used to now) 2024, Júl

Video: THINGS THAT SHOCKED ME WHEN I MOVED TO CZECHIA (Czech culture shocks that I'm totally used to now) 2024, Júl
Anonim

Charakteristickým znakom obchodu s odevmi pre mládež je jeho názov. Ako sa hovorí, „Čokoľvek voláte na loď, bude plávať.“ Problém výberu správneho mena môže postaviť aj osobu s veľkou fantáziou do štvorice. Ako sa s touto úlohou vyrovnať dôstojne?

Image

Návod na použitie

1

Názov obchodu by mal odrážať rôzne strany obchodu vrátane faktora ceny. Nakupujúcich možno rozdeliť do troch kategórií:

a) pokúsiť sa kúpiť vec za najnižšiu cenu;

b) ak je vec dobrá, sme pripravení na ňu dať veľkú sumu peňazí;

c) kupovať iba drahé veci.

Väčšina obchodov s odevmi pre mládež je zameraná na kupujúcich kategórie „B“. Na základe toho by meno nemalo byť patos, ale zároveň ťažké a hravé. Napríklad „Drive“ je módny, zábavný a hravý.

2

Názov obchodu by mal zodpovedať vekovému faktoru. Mladí ľudia sú ľudia vo veku od 18 do 30 rokov, preto by sa mal obchod so špecializáciou na predaj odevov pre mládež potešiť menom tejto vekovej kategórie. Mali by ste teda opustiť názvy, ktoré zvyšujú pevnosť: „Don“, „Frau“ atď. Je lepšie zvoliť meno, ktoré zodpovedá duchu mládeže, ktoré sa často používa medzi mladými ľuďmi. Napríklad rešpekt, navždy, mladý, atď.

3

Názov obchodu s mládežou by mal odrážať aj sociálny faktor. Obchod, kde si môžete kúpiť oblečenie na párty, zhromaždenia v kaviarni alebo na návštevu klubu, sa môže nazývať „Disco“ alebo „Vinyl“. Ak je sortiment obchodu väčšinou zameraný na mladých ľudí, ktorí sa považujú za subkultúry, názov by to mal zdôrazniť. Hlavný rozdiel medzi subkultúrami je neštandardný, to je hlavné kritérium obchodu. V takom prípade sa názvy zhodujú: Originál, Špeciálne, Individuálne. Ak je obchod zameraný na samostatnú subkultúru, použite názvy: Bro, Rasta, RockBand, Emotion.

4

Dôležitú úlohu hrá aj výhodnosť výslovnosti. Pri výbere názvu obchodu sa uistite, že pri odmietnutí to znie harmonicky. Názov obchodu by mal znieť dobre, keď ste odpovedali na otázku: „Kde ste túto vec kúpili?“.

5

Ak sa výberom mena nestane, generátor internetových mien môže prísť na pomoc. Do príslušných polí stačí zadať požadovaný počet písmen, jazyk, striedanie samohlások a súhlások a kliknúť na tlačidlo „Generovať“.

Generátor internetových mien

Odporúčaná