ostatné

Ako otvoriť stajňu

Ako otvoriť stajňu

Video: Nyugati Fogságban (A dokumentumfilm) - HU/SK SUB 2024, Júl

Video: Nyugati Fogságban (A dokumentumfilm) - HU/SK SUB 2024, Júl
Anonim

Otvorenie vašej stajne je záležitosťou milovníkov veľkých koní a fanúšikov. Aj keď tento segment trhu nie je takmer obsadený a móda pre kone v kruhoch bohatých ľudí rastie, na superprofity sa nemôžete spoľahnúť. Aj keď, v závislosti od zvoleného formátu, je celkom možné získať solídny príjem.

Image

Návod na použitie

1

Založte si vlastný podnik tak, že sa zaregistrujete na daňovom úrade a požiadate o patent od jednotlivého podnikateľa alebo zaregistrujete právnickú osobu.

2

Najdôležitejšou vecou pre otvorenie stajne je výber miesta. Malo by byť umiestnené mimo mesta, ale dosť blízko k nemu, aby sa potenciálni zákazníci mohli bez problémov dostať do vašej stajne. Okrem toho by malo byť toto miesto malebné: s lesom a lúkou, kde je príjemné jazdiť na koni, kde sú pastviny a možnosť zberať seno na zimu. Upozorňujeme, že požadovaná výmera pôdy pre 4-5 koní je 8-10 akrov.

3

Venujte pozornosť opustenej pôde s budovami, dedinám so schátralými stajňami. V takom prípade môžete ušetriť slušné množstvo peňazí. Obnova a oprava dokončených budov bude lacnejšia ako ich prestavba. Nájom pozemku v takejto dedine bude tiež oveľa menší.

4

Stajňa musí spĺňať množstvo požiadaviek: prítomnosť okien a vetranie, stánky musia byť suché, strecha nesmie presakovať.

5

Ak máte v úmysle ponúknuť svoje služby bohatým majiteľom koní pri udržiavaní ich domácich miláčikov, budete musieť pre stabilného personálu navyše vybudovať penzióny a štruktúry.

6

Ak základom vášho podnikania bude jazda na koni, jazda na koni, budete si musieť kúpiť zvieratá. V tomto prípade nie je potrebné kupovať drahé elitné kone, bežné kone sú vhodné pre vašu stajňu, ktorej cena sa pohybuje od 30 do 50 tisíc rubľov. Za zmienku stojí aj kúpa niekoľkých poníkov - pre jazdenie na deťoch.

7

Vyzdvihnite pracovníkov pre svoju stajňu. Mali by milovať nielen kone, ale mali by mať aj znalosti a skúsenosti s ich údržbou. Je dobré, ak aspoň jeden z nich má veterinárne vzdelanie.

8

Hneď ako sa vo vašej stajni objavia prví kone, nezabudnite poistiť svoju firmu pred všetkými druhmi rizík: krádeže, požiare, nehody.

9

Zamyslite sa nad reklamou svojej firmy. Uverejňujte reklamy na špeciálne médiá, ktoré si vaši potenciálni zákazníci môžu prečítať. Budujte vzťahy s veterinármi, zistite informácie o majiteľoch koní. Ak je to možné, kontaktujte ich osobne a ponúknite svoje služby. Ak hľadáte jazdu na koni, kontaktujte cestovné kancelárie. Môžu získavať exkurzné skupiny s návštevou vašej stajne.

Venujte pozornosť

Podľa odborníkov je ziskovosť stajní 20-30% a doba návratnosti je približne 5 rokov.

Konštrukcia stajní

Odporúčaná