Obchodné riadenie

Ako pomenovať organizáciu

Ako pomenovať organizáciu

Video: Admin Webinár #3 - Správa Microsoft Teams 2024, Júl

Video: Admin Webinár #3 - Správa Microsoft Teams 2024, Júl
Anonim

Všimli ste si, že si nepamätáte názvy niektorých, dokonca veľmi dôležitých organizácií? Nie každý zakladateľ si myslí, že pre svoje podnikanie je dobré meno, a ešte menej, nie každý využíva služby profesionálnych vývojárov mien - neumers. V podnikaní by ste nemali robiť také chyby, pretože úspešný, chytľavý názov organizácie vám pomôže prilákať viac zákazníkov.

Image

Návod na použitie

1

Existujú štyri druhy mien:

1. skutočne existujúce slová (obchod „Deti“);

2. slová zostavené z častí iných slov alebo z iných slov (Facebook);

3. vynaložené slová (Twix);

4. skrátené / predĺžené slová (Dikobrazzz).

2

Dobré meno organizácie by nemalo byť len jasné a originálne, ale malo by sprostredkovať špecifiká spoločnosti a nemalo by zavádzať klienta. Bolo by divné nazvať audítorskú spoločnosť „otvorenou knihou“, takéto meno je vhodnejšie pre literárnu kaviareň.

3

Názov organizácie sa zvyčajne vyvíja v niekoľkých etapách:

1. štúdium cieľového publika;

2. štúdia konkurenčného prostredia;

3. výber smeru práce (aký by mal byť približný názov);

4. vytvorenie asi tuctu mien;

5. ich analýza, výber toho najlepšieho.

4

Veľa záleží na cieľovom publiku. Kto sú zákazníci vašej organizácie? Bohatí ľudia alebo ľudia strednej triedy? Koľko sú rokov? Je veľmi dôležité tomu porozumieť, pretože je prakticky nemožné vyvinúť pôvodný „spoločný“ názov organizácie.

5

Skontrolujte vo vyhľadávačoch, čo sa volajú vaši konkurenti. Analyzujte, ktoré mená sú úspešné a ktoré nie, ktoré sa vám páčia viac a ktoré menej. Úspešná organizácia má spravidla dobré meno.

6

Po preskúmaní cieľového publika a konkurenčného prostredia sa môžete rozhodnúť, aký bude názov vašej organizácie aspoň približne. Jednoduché alebo zložité? Ironický alebo pevný? Je ľahšie vytvoriť názov nastavením smeru.

7

Je vhodné, aby ste prišli s najmenej desiatimi rôznymi menami. Môžu byť „testovaní“ - na vašich priateľov, ktorí sú v cieľovom publiku organizácie. Takto môžete spravidla okamžite odfiltrovať najmenej polovicu menej úspešných možností. Z nich už bude jednoduchšie si vybrať.

8

Ak nedokážete zistiť názov organizácie sami, môžete sa obrátiť na odborníkov. Profesionálne neumers pracujú v reklamných agentúrach alebo doma, druhé je možné nájsť na externých burzách práce. služby agentúr sú drahšie, ale agentúra vám môže vyvinúť meno, logo a značku.

Odporúčaná