rozpočtovanie

Ako určiť cenu produktu

Ako určiť cenu produktu

Video: 8 METOD STANOVENÍ CENY - ZeptejSeFilipa (117. díl) 2024, Júl

Video: 8 METOD STANOVENÍ CENY - ZeptejSeFilipa (117. díl) 2024, Júl
Anonim

Stanovenie ceny produktu je jedným z najťažších problémov v podnikaní. Celkovo trh určuje cenu produktu, ale musíte vziať do úvahy aj náklady na výrobu vašich výrobkov, aby ste nemuseli pracovať so stratou.

Image

Návod na použitie

1

Definujte variabilné náklady na jednotku výstupu. Ide o sumy peňažných investícií, ktorých veľkosť sa mení v závislosti od objemu výroby a vydeleného počtom prepusteného tovaru.

2

Vypočítajte fixné náklady. Ich veľkosť sa nemení v závislosti od množstva vyrobeného tovaru. Môžu zahŕňať platby za prenájom a poplatky, platy riadiacich pracovníkov, odpisy vybavenia, obchodné náklady atď.

3

Rozhodnite sa, koľko budete produkovať. Toto množstvo môže určovať schopnosti samotnej výroby, ako aj veľkosť trhu.

4

Rozhodnite sa o výške príjmu, ktorý chcete dostávať. Pridajte k tomu všetky náklady na výrobné výrobky a dodatočné náklady na rozšírenie výroby. Toto množstvo vydelené počtom vyrobených výrobkov poskytne požadovanú cenu.

5

Analyzujte trh. Porovnajte ceny podobných produktov a náhradných produktov od svojich konkurentov. Upravte hodnotu vyrábaného tovaru podľa kvality. Ak sú produkty konkurentov o niečo horšie, potom môžete nastaviť vyššiu cenu ako konkurenčné podniky.

Užitočné rady

Vždy sa postavte do obuvi potenciálnych zákazníkov. Výrazným znížením ceny produktu môžete vyjadriť svoj názor na nízku kvalitu svojich výrobkov. A za vyššiu cenu nemusia chcieť kúpiť rovnaký produkt ako vaši konkurenti. Ak nemáte čas ani skúsenosti so štúdiom preferencií vašej cieľovej skupiny, je najlepšie mať dobrého marketingového pracovníka alebo vyhľadať pomoc špecializovanej spoločnosti.

Pri zmene ceny produktu musíte dobre porozumieť tomu, čo chcete dosiahnuť. Okrem rastu zisku môžete očakávať aj zvýšenie podielu vašej spoločnosti na trhu, v takom prípade bude najlepšou voľbou zníženie ceny.

Odporúčaná