ostatné

Ako zistiť kód

Ako zistiť kód
Anonim

Kód HS je univerzálna metóda na klasifikáciu tovaru prepravovaného cez colnicu. Tento kód pozostáva z desiatich číslic, z ktorých každá je dôležitá, pretože opisuje produkt, skupinu, do ktorej patrí, materiál, z ktorého je vyrobený, a ďalšie údaje. Definícia kódu HS je dôležitou operáciou, od ktorej závisí úspech činnosti vo veľkej miere.

Image

Budete potrebovať

  • - vývozné colné vyhlásenie predávajúceho;

  • - komoditná nomenklatúra zahraničných ekonomických činností;

  • - regulačná dokumentácia;

  • - dohoda s colným maklérom.

Návod na použitie

1

Spýtajte sa predajcu, ktorý kód HS je uvedený v jeho vývoznom colnom vyhlásení. Ak medzinárodný systém HS funguje v krajine výrobcu, od ktorého nakupujete tovar, musí sa prvých šesť číslic kódu HS pre tovar, ktorý dovážate, zhodovať. V praxi sa môžete stretnúť so situáciou, keď predávajúci nevyhlási vyvážaný tovar alebo ak colní inšpektori jednoducho nesúhlasia so stanoveným kódom.

2

Pokúste sa prísť na vlastné princípy klasifikácie produktu a určiť kód HS. Pozorne si preštudujte komoditnú nomenklatúru zahraničných ekonomických aktivít: má stromovú štruktúru, ktorej hornou časťou sú „oddiely“. Každý názov oddielu charakterizuje odvetvie, ktoré vyrába dovážané tovary alebo výrobky. Nasledujú „Skupiny“, ktoré sa vytvárajú s prihliadnutím na suroviny, z ktorých sa tovar vyrába, na stupeň spracovania výrobku, ako aj na funkčnosť výrobkov. Potom sa uvedú „komoditné položky“, za ktorými nasleduje „komoditné podpoložky“ a následná podrobná klasifikácia. Podstatnú pomoc vám poskytnú „poznámky“, ktoré obsahujú „oddiely“ a „skupiny“: označujú, ktorý tovar môže byť zaradený do tejto kategórie a ktorý nie.

3

Získajte rozhodnutie o klasifikácii od Federálnej colnej služby. Vaše právo na získanie tohto úradného povolenia je upravené najmenej dvoma regulačnými dokumentmi: výnos Federálnej colnej služby Ruskej federácie č. 951 zo dňa 01.08. 2008, ako aj nariadenie Štátneho colného výboru Ruskej federácie č. 388 z 23. apríla. 2001.

4

Využite služby colného makléra, ktorý do colného vyhlásenia uvedie kód HS. Nezabudnite s touto osobou uzavrieť zmluvu, ktorá stanovuje zodpovednosť za nesprávnu klasifikáciu tovaru.

Venujte pozornosť

Chyba pri určovaní kódu HS nie je povolená!

Užitočné rady

Sadzba daní a ciel závisí od toho, čo sa vo vyhlásení uvádza kód HS. Okrem toho tento kód slúži ako určitý návod na certifikáciu tovaru, ktorý dovážate do krajiny.

  • Ako nájsť tento kód HS?
  • Ako zvoliť kód nomenklatúry tovaru, ktorý je predmetom zahraničného obchodu s výrobkami, a súlad s okp kódom

Odporúčaná