obchodné

Ako získať certifikát pre IP

Ako získať certifikát pre IP

Video: Jak zjistit IP z gmailu odesilatelé zpravy + lokalitu 2024, Júl

Video: Jak zjistit IP z gmailu odesilatelé zpravy + lokalitu 2024, Júl
Anonim

Osvedčenie o štátnej registrácii IP je zvyčajne pripravené do piatich dní od doručenia potrebných dokladov. Najčastejšie sa prijíma pri osobnej návšteve daňového úradu. A tí, ktorí sa neobjavili, sa zvyčajne posielajú poštou.

Image

Budete potrebovať

  • - potvrdenie o prijatí dokumentov na štátnu registráciu DV;

  • - pas.

Návod na použitie

1

Potvrdenie o prijatí dokladov o štátnej registrácii ako samostatného podnikateľa má jeden z listov žiadosti v ustanovenej podobe, ktorú odovzdáte daňovému úradu. Túto účtenku by ste nemali vyplniť. Toto by mal urobiť daňový zamestnanec, ktorý od vás prijme balík dokumentov.

Uschovajte tento dokument, pretože bez neho sa certifikát a výpis z USRIPu jednoducho nedajú.

Ak je s nimi všetko v poriadku, pri odovzdávaní dokumentov vám okamžite povedia, kedy prísť na osvedčenie. Zákon to trvá presne päť dní. Získanie certifikátu skôr nebude fungovať, pravdepodobne však nebudete musieť čakať dlhšie, ako sa očakávalo.

2

V určený deň musíte navštíviť inšpekciu v pracovnej dobe, kde ste predložili registračné dokumenty. V závislosti od konkrétneho daňového poriadku sa na vydávanie osvedčení a výpisov z Jednotného štátneho registra podnikov môže vydávať osobitné okno alebo prepážka, alebo sa môžu vydávať na rovnakom mieste, kde sa dokumenty prijímajú. V takom prípade sa na prijatie a vydanie cenných papierov môže ustanoviť iný čas. Tieto podrobnosti musíte objasniť pri konkrétnej inšpekcii.

Ak existuje elektronický front na vydávanie osvedčení, môže byť samostatný.

Po priamom čakaní preukážte zamestnancovi daňový pas a doklady.

3

Ak z nejakého dôvodu nemôžete prísť k certifikátu včas, skontrolujte daňový postup pre získanie dokumentov pre takýto prípad.

Spravidla sa tento dokument jednoducho pošle poštou na adresu, na ktorej je podnikateľ zaregistrovaný v mieste bydliska. Ak sa to nezhoduje s miestom vášho skutočného bydliska, budete musieť skontrolovať poštovú schránku presne tam, kde ste zaregistrovaní.

Daňový úrad zvyčajne posiela takéto dokumenty jednoduchým listom, takže stačí otvoriť poštovú schránku a potom obálku.

un certifikát v roku 2019

Odporúčaná