Obchodné riadenie

Ako nájsť dodávateľa tovaru v roku 2017

Ako nájsť dodávateľa tovaru v roku 2017

Video: Dr. Steven Greer - Vládne a Súkromné Projekty (Boulder Lekcia 2) 2024, Júl

Video: Dr. Steven Greer - Vládne a Súkromné Projekty (Boulder Lekcia 2) 2024, Júl
Anonim

Pri podnikaní musí každý podnik čeliť potrebe občas vyhľadávať dodávateľov. Dôvodom môže byť rozšírenie obchodných oblastí alebo výmena starého dodávateľa, ktorého služby z nejakého dôvodu prestali vyhovovať. Ako rýchlo nájsť spoľahlivého umelca?

Image

Budete potrebovať

  • - kalendár výstav vo vašej oblasti obchodu;

  • - priemyselné časopisy a katalógy výrobkov;

  • - internet.

Návod na použitie

1

Zistite, koľko dodávateľov je potrebných na zabezpečenie nepretržitého toku tovaru. Ak sa chystáte založiť malú firmu, pre začiatočníkov sa môžete obmedziť na dvoch alebo troch dodávateľov.

2

Navštívte výstavy zamerané na konkrétne odvetvie, v ktorom pracujete alebo plánujete pracovať. Na takýchto podujatiach sa koná mnoho stretnutí odborníkov, výrobcov a distribútorov určitých kategórií tovaru. Pozrite sa na všetky predložené vzorky, vyberte tie, ktoré sa vám páčia, zapíšte si kontakty výrobcov. Okrem toho na každom výstavnom stánku nájdete zástupcov výrobcu. Môžu podrobne rozprávať o produktoch, ktoré zastupujú.

3

Nakupujte priemyselné časopisy alebo katalógy produktov. V nich nájdete súradnice všetkých spoločností, ktorých produkty sú opísané v publikácii. Táto metóda je jedným z najúčinnejších pri hľadaní dodávateľov.

4

Dodávateľa nájdete prostredníctvom internetu. Do vyhľadávacieho panela v ktoromkoľvek vyhľadávacom nástroji zadajte „Výrobca (názov produktu)“. Veľké spoločnosti musia mať na internete vlastnú webovú stránku, na ktorej sú uvedené ich kontaktné údaje a je uvedený prehľad produktov.

5

Spýtajte sa svojich priateľov na spoločnosti, ktoré vyrábajú produkty, ktoré vás zaujímajú. Venujte pozornosť názorom a odporúčaniam priateľov týkajúcich sa oblasti, v ktorej pracujete.

6

Inzerujte pri hľadaní dodávateľov v novinách a umiestnite ich na príslušné tabule na internete.

Venujte pozornosť

Pri výbere zákazníkov sa uistite, že ste sa o vybratých kandidátoch dozvedeli čo najviac. Vyhľadajte recenzie, navštívte tematické zdroje na internete, spýtajte sa kvalifikovaných ľudí na spoločnosť. Bezohľadný výber dodávateľa môže významne ovplyvniť blaho vášho podnikania.

Užitočné rady

V predbežnej fáze rokovaní s potenciálnym dodávateľom sa pokúste spomenúť, že zvažujete návrhy niekoľkých kandidátov a hľadáte tie najprijateľnejšie. S touto poznámkou by ste mohli prinútiť dodávateľa k výhodnejším ponukám spolupráce.

Odporúčaná