Obchodné riadenie

Ako predať alebo kúpiť akcie

Ako predať alebo kúpiť akcie

Video: Ako vybrať akcie? Čo je dôležité vedieť a všímať si? 2024, Júl

Video: Ako vybrať akcie? Čo je dôležité vedieť a všímať si? 2024, Júl
Anonim

Vo svete financií sú akcie jedným z najbežnejších nástrojov na investovanie a generovanie dodatočného príjmu. Akcie sú zárukou, zaisťujú vlastníkovi právo na časť zisku spoločnosti. Táto časť zisku sa nazýva dividendy. Nákupom akcií sa stávate spolumajiteľom akciovej spoločnosti. Ak chcete, môžete akcie predávať aj za cenu, ktorú ponúka trh.

Image

Budete potrebovať

  • - zmluva o sprostredkovateľských službách,

  • - hotovosť zadarmo

  • - zásoby,

  • - špecializovaný softvér

  • - počítač s prístupom na internet

Návod na použitie

1

Existujú dva typy akcií: kmeňové a prednostné. Obyčajný dáva právo hlasovať pri rozdeľovaní zisku, ale neumožňuje poberať výhody pri výplate dividend. Neudeľujú privilegované hlasovacie práva, ale pri distribúcii dividend získa majiteľ takýchto akcií prednostné právo.

2

Mali by ste si byť vedomí, že trhová hodnota akcií sa spravidla nezhoduje s ich nominálnou hodnotou. Cena na akciovom trhu je určená pomerom agregátnej ponuky a dopytu účastníkov trhu. Aby ste mohli s istotou a ziskom vykonávať operácie nákupu a predaja akcií, musíte sa orientovať na akciovom trhu, preštudovať zásady jeho správania, metódy posudzovania rizika, vplyv určitých udalostí na hodnotu ceny akcie.

3

Ak sa na trhu s cennými papiermi necítite isto, môžete odborníkom zveriť nákup a predaj akcií, ako aj správu svojho investičného portfólia. Mnoho investičných a sprostredkovateľských spoločností ponúka takzvanú správu dôvery. Účelom tejto služby je efektívne a profesionálne zaobchádzanie s majetkom zákazníka prostredníctvom investícií na akciovom trhu.

4

Ak sa rozhodnete spravovať nákup a predaj akcií sami, môžete to urobiť na diaľku pomocou internetových technológií. Takéto obchodovanie si v poslednom čase získava čoraz väčšiu obľubu. Avšak individuálny prístup k operáciám na trhu cenných papierov je otvorený iba prostredníctvom sprostredkovateľských (sprostredkovateľských) štruktúr.

5

Väčšina renomovaných brokerských spoločností poskytuje svojim klientom prístup k dvom hlavným ruským výmenným platformám - MICEX a RTS. Tam môžete nakupovať a predávať akcie najväčších ruských spoločností, tzv. „Blue chips“.

6

Moderná technológia vám umožňuje vykonávať postup nákupu a predaja akcií iba niekoľkými kliknutiami počítačovej myši bez toho, aby ste opustili domov. Operácie by sa samozrejme mali vykonávať pomocou licencovaného softvéru, ktorý zvyčajne poskytuje sprostredkovateľ pri uzatváraní servisnej zmluvy.

Ako kompetentne nakupovať akcie

Odporúčaná