Obchodné riadenie

Ako zostaviť obchodný plán

Ako zostaviť obchodný plán

Video: Online webinár: Ako si vytvoriť jednoduchý biznis plán 2024, Júl

Video: Online webinár: Ako si vytvoriť jednoduchý biznis plán 2024, Júl
Anonim

Akýkoľvek projekt musí byť naplánovaný. Pritiahnutie finančných prostriedkov, niekedy značné, vyžaduje opatrné a postupné rozdelenie. Každá etapa podnikania je sprevádzaná porovnaním požadovaných a dosiahnutých výsledkov, rozhodovaním o ďalšom vývoji. Stručný algoritmus vám pomôže vytvoriť obchodný plán, ktorý odráža všetky podrobnosti.

Image

Návod na použitie

1

Identifikujte myšlienku a dôvody jej úspechu. Pri začatí podnikania si vyberáte činnosť, pri ktorej realizácii plánujete dosiahnuť úspech. Podrobne opíšte, čo budete robiť, odôvodnite výber, uveďte dôvody.

2

Definujte svojho zákazníka. Popíšte potenciálnych kupujúcich - ich počet, vek, povolanie, pohlavie. Uveďte možné výhody získania vášho produktu alebo služby, aké očakávania má kupujúci, akú sumu je ochotný zaplatiť atď. Ak to chcete urobiť, budete musieť vykonať malý marketingový prieskum - všetky údaje by sa mali priblížiť realite, skúste objektívne odôvodniť.

3

Zhodnoťte činnosť konkurentov. Preskúmajte všetky konkurenčné výhody, analyzujte stav trhu, pomer ponuky a dopytu, skúste predpovedať činnosť existujúcich hráčov pri vstupe na trh.

4

Opíšte všetky fázy propagácie trhu. Začnite tým, že vyriešite problém reklamy - plánujete o sebe komunikovať, kedy a akým spôsobom. Premýšľajte nad cenovou politikou, metódami na prilákanie zákazníkov, vylepšovaním produktu alebo služby.

5

Vymenujte fázy svojej činnosti. Urobte si zoznam aktivít, ktoré musíte vykonať, s uvedením približnej výšky výdavkov. Zohľadňujú všetky fázy - prenájom priestorov, výdavky na jeho údržbu, nákup tovaru, prenájom pracovníkov a mesačné platby mzdy, vyrovnania s dodávateľmi atď.

6

Vytvorte plán výdavkov a príjmov. Uveďte všetky výdavkové položky a príjem finančných prostriedkov k určitým dátumom jedného mesiaca (po 5 alebo 10 dňoch). Zvážte nielen zisk z budúcich aktivít, ale aj možné možnosti investovania a prilákania ďalších finančných prostriedkov. Spojte tieto dva plány do spoločného výsledného dokumentu a vyhodnotte vyhliadky.

7

Ohodnoťte svoj podnikateľský plán. Ktorýkoľvek začínajúci podnikateľ môže vytvoriť podnikateľský plán a vyhodnotiť ho pomocou analytických nástrojov. Naučte sa základy hodnotenia podnikovej výkonnosti a choďte úplne sami.

podnikateľský plán, ako na to

Odporúčaná