Obchodné riadenie

Ako vytvoriť značku

Obsah:

Ako vytvoriť značku

Video: JAK VYTVOŘIT SILNOU ZNAČKU - ZeptejSeFilipa (57. díl) 2024, Júl

Video: JAK VYTVOŘIT SILNOU ZNAČKU - ZeptejSeFilipa (57. díl) 2024, Júl
Anonim

Kniha značiek nie je iba album s krásnymi obrázkami, logami a firemnými farbami. Toto je súbor pravidiel týkajúcich sa dizajnu výrobkov a dokumentov, propagácie a umiestňovania tovarov a služieb.

Image

Kniha značiek je kniha obsahujúca zákony zastupovania značky vo vonkajšom prostredí. Keďže je zameraný na spotrebiteľské publikum, vytvára sa koncept značky založený na údajoch o potenciálnych zákazníkoch.

Ako vytvoriť značku

Najprv musíte podrobnejšie opísať vlastnosti potenciálnych zákazníkov: vek, pohlavie, sociálne postavenie, hodnoty, preferencie a záujmy. Na základe týchto údajov sa vytvára poslanie, filozofia, hodnoty značky. Údaje o cieľovom publiku sú nevyhnutné pre spoločnosť, aby uspokojila potreby zákazníkov a zamerala sa na ne.

Je dôležité prísť s krátkym chytľavým sloganom, ktorý bude tlačiť spotrebiteľov na nákup. Je tiež registrovaná v knihe značiek.

Po napísaní konceptu značky nasleduje farebná súčasť knihy značiek - firemná identita spoločnosti. Obsahuje príklady farebného a čiernobieleho loga spoločnosti, firemných farieb, písiem, hlavičkových papierov na dokumenty a listy, vizitiek, suvenírov atď.

Kniha značiek je doplnená konceptom propagácie. Zahŕňa reklamné obrázky, texty, popis reklamných spotov v televízii a rozloženie tlačových správ.

Napriek tomu, že značky sú svojou zložkou podobné, obsah kníh sa môže líšiť v závislosti od typu činnosti spoločnosti. Napríklad v obchodnej knihe budú uvedené vzorky potvrdení, cenoviek, fotografií uniforiem predajcov. Kniha reštaurácie bude obsahovať ukážky vzoru haly, príklady porcie, formuláre jedál a zoznam vín.

Odporúčaná