Obchodné riadenie

Ako identifikovať malú firmu

Ako identifikovať malú firmu

Video: Excavator, Tractor, Fire Truck, Garbage Trucks & Police Cars Toy Vehicles for Kids 2024, Júl

Video: Excavator, Tractor, Fire Truck, Garbage Trucks & Police Cars Toy Vehicles for Kids 2024, Júl
Anonim

Pri organizovaní vlastného podniku budúci manažéri nevedia, podľa akých kritérií je možné určiť malý podnik, ktorý má v porovnaní so strednými a veľkými veľkými výhodami.

Image

Budete potrebovať

  • - údaje o príjmoch spoločnosti za kalendárny rok;

  • - informácie o počte zamestnancov.

Návod na použitie

1

Ako hovorí zákon, malé podniky sú obchodné organizácie, ktorých kapitál nepresahuje dvadsaťpäť percent podielu náboženských a charitatívnych organizácií, verejných organizácií a iných orgánov Ruskej federácie, pričom podiel, ktorý patrí osobe, ktorá nie je malým podnikom, nepresahuje dvadsaťpäť päť percent.

2

Ak chcete zistiť, či je spoločnosť malá, prečítajte si údaje o výnosoch spoločnosti z predaja tovaru a služieb za predchádzajúci kalendárny rok: v prípade malých podnikov by toto číslo nemalo presiahnuť 400 miliónov rubľov.

3

Zistite tiež počet zamestnancov v podniku. Podmienka maximálneho počtu pracovníkov pri klasifikácii podniku do jednej alebo inej triedy závisí od oblasti jeho činnosti.

4

Ak je predmetom vášho podnikania malý podnik, vaša spoločnosť musí spĺňať nasledujúce podmienky (počet zamestnancov sa považuje za priemer za kalendárny rok): - ak spoločnosť patrí do odvetvia dopravy, priemyslu alebo stavebníctva, jej zamestnanci by nemali prekročiť sto ľudí; - ak podnik patrí do vedeckej, technickej alebo poľnohospodárskej oblasti - v ňom nemôže pracovať viac ako šesťdesiat ľudí, - ak podnik patrí do veľkoobchodného predaja - počet zamestnancov by nemal byť vyšší ako päťdesiat osôb, - ak predmet podnikania zahŕňa maloobchodné a spotrebiteľské služby. obyvateľstvo - nemalo by pracovať viac ako tridsať ľudí, - ak sa spoločnosť špecializuje na iné priemyselné odvetvia a vykonáva ďalšie činnosti - personál by nemal presiahnuť päťdesiat ľudí.

5

Ak je to možné, zistite aj podiel prevádzkového kapitálu podniku vo vzťahu k jeho dlhodobému majetku. V prípade malých podnikov je tento pomer výrazne vyšší ako v prípade veľkých podnikov: zvyčajne je to okolo 20:80 pre malé podniky oproti veľkým 80:20.

6

Zistite tiež, či podnik zdedili príbuzní vlastníka. Ak áno, s najväčšou pravdepodobnosťou ide o malý podnik, ako je to v prípade stredných a veľkých podnikov veľmi zriedka.

Venujte pozornosť

Malé podniky nie sú právnou formou, nie druhom, ako sú spoločné podniky, nájmy atď., Ale veľkosťou. Koncept malého podniku možno pripísať akémukoľvek typu podniku, napríklad malému súkromnému alebo malému štátnemu podniku.

Užitočné rady

Ak je podnik diverzifikovaný, tj vykonáva niekoľko druhov činností. Zistite oblasť, ktorá prináša najvyšší ročný príjem, a určuje veľkosť podniku.

Odporúčaná