Obchodné riadenie

Ako určiť percento dokončenia plánu

Ako určiť percento dokončenia plánu

Video: 7 Ako zistím mierku ak poznám vzdialenosť na mape a v skutočnosti 2024, Júl

Video: 7 Ako zistím mierku ak poznám vzdialenosť na mape a v skutočnosti 2024, Júl
Anonim

Vysoký zisk organizácie v podmienkach tvrdej konkurencie sa dosahuje iba prostredníctvom efektívneho stanovovania úloh a nepretržitého monitorovania vykonávania zamýšľaných bodov. Preto je pri každom obchodnom plánovaní potrebné následné stanovenie percenta dokončenia plánu.

Image

Budete potrebovať

Plánované ukazovatele výroby (tržby) a ukazovatele za vykazované obdobie

Návod na použitie

1

Na začiatku každého vykazovaného obdobia (takéto obdobie môže byť rok, štvrťrok, mesiac, dokonca deň alebo niekoľko hodín pre súčasné úlohy) vedúci organizácie alebo oddelenia stanovuje jasne definované plány a úlohy pre zamestnancov. Dôležitou podmienkou pre ďalší výpočet percentuálneho podielu dokončenia plánu je kvantitatívna merateľnosť týchto cieľov. Cieľ „vysoký predaj v bežnom mesiaci“ nie je možné merať a odhadovať pomocou objektívnych metód a špecifický údaj „650 kusov tovaru“ umožní vypočítať percento plnenia plánu na základe výsledkov mesiaca.

2

Na základe výsledkov práce analyzujte dosiahnutý výsledok. Vyvarujte sa situácii „dvojitého počítania“, ktorá skreslí vaše údaje. Výrobky predané v predchádzajúcom období, ale zaplatené v bežnom období, sa pri skutočnom predaji zohľadňujú iba raz. Rovnako nedokončenú prácu možno zahrnúť do skutočných údajov o výrobe iba v jednom vykazovanom období. Podobné situácie môžu nastať pri dodaní tovaru, ale ešte sa nedostali k zákazníkovi.

3

Realizácia plánu sa meria pomerom skutočne dosiahnutých výsledkov a plánovaných ukazovateľov a vyjadruje sa v percentách. Ak počítate s implementáciou podnikateľského plánu, ktorý pozostáva z mnohých pobočiek a divízií, zosumarizujte skutočné hodnoty každej z nich. Zaistite, aby boli všetky hodnoty v spoločných meracích jednotkách.

4

Pravidelná analýza percentuálneho podielu plnenia plánu vám umožní sledovať dynamiku rozvoja výroby alebo predaja, naznačovať silné a slabé stránky podniku, čo pomôže včas prispôsobiť vlastnosti vašej firmy.

Venujte pozornosť

Príliš vysoké percento z plánu (viac ako 130%) môže niekedy znamenať chyby v plánovaní a nepresné predpovede. Extrémne nízky ukazovateľ naznačuje neefektívnosť, nesprávne plánovanie alebo prítomnosť vyššej moci v období, za ktoré sa správa podáva.

určiť implementáciu plánu

Odporúčaná