obchodné

Ako určiť dopyt po produkte

Ako určiť dopyt po produkte

Video: Ako Zistiť Čo sa na Amazone Naozaj Predáva? (Metóda 999) 2024, Júl

Video: Ako Zistiť Čo sa na Amazone Naozaj Predáva? (Metóda 999) 2024, Júl
Anonim

Predtým, ako začnete hromadnú výrobu produktu alebo služby, musíte si preštudovať dopyt spotrebiteľov. Existuje niekoľko metód na určenie dopytu po produkte pred jeho uvedením na spotrebiteľský trh.

Image

Návod na použitie

1

Vykonajte počiatočné testovanie produktu. Za týmto účelom distribuujte prototypy svojim predajcom, potenciálnym zákazníkom alebo sa zúčastnite špecializovanej výstavy. Zhrňte získané údaje, analyzujte všetky klady a zápory, bude to užitočné pri ďalšom vývoji produktu pred začatím výroby.

2

Ak je váš produkt určený na hromadnú spotrebu, vykonajte prieskumy medzi zákazníkmi. Na tento účel použite dotazníky, ktoré sú distribuované na miestach možného predaja tohto druhu tovaru. Položte otázky takým spôsobom, aby ste v odpovediach zistili, ako by kupujúci chcel vidieť tento produkt, aké funkcie by mal mať produkt a koľko by mal stáť. Čím viac zákazníkov potrebuje tento produkt, tým viac budete mať príležitosť vyrobiť vysoko kvalitný a vysoko spotrebovaný výrobok.

3

Vykonajte analýzu trhu so spotrebiteľským dopytom. Ak to chcete urobiť, preskúmajte podobné produkty konkurentov a potom ich porovnajte s údajmi o dopyte po vašom produkte. Získate tak nové nápady na vylepšenie vášho produktu a pomôžeme vám dozvedieť sa o všeobecnom trende vývoja tohto trhu s výrobkami. Okrem toho sa vyhnete opakovaniu existujúcich a stelesnených myšlienok.

4

Definujte cieľový trh. Malo by byť čo najšpecializovanejšie, to znamená, že pri analýze možného dopytu po vašom produkte by ste sa mali zamerať na konkrétne publikum. Napríklad nemá zmysel skúmať dopyt po vašom produkte z kategórie náhradných dielov pre autá v obchodoch s potravinami atď. Aby ste pochopili situáciu „zvnútra“, vložte sa do obuvi kupujúceho a pozerajte sa na svoj produkt očami. Čo je v ňom atraktívne, čo je zásadne nové a či je v ňom optimálny pomer ceny a kvality.

Odporúčaná