obchodné

Ako organizovať realitnú agentúru

Ako organizovať realitnú agentúru

Video: DOMREALIT 2024, Júl

Video: DOMREALIT 2024, Júl
Anonim

Transakcie s nehnuteľnosťami boli vždy a zostávajú jednou z najziskovejších obchodných oblastí. Veľké realitné agentúry zarábajú milióny zo svojich sprostredkovateľských činností. Na prvý pohľad sa zdá, že organizácia takej spoločnosti je jednoduchá. Prenajmete si malú kanceláriu, kúpite si pár počítačov a kancelársky nábytok, najmete si niekoľko realitných kancelárií a to je všetko. V skutočnosti však všetko nie je také jednoduché, ako sa zdá.

Image

Návod na použitie

1

Je naozaj ľahké otvoriť realitnú agentúru, ale uistiť sa, že vám prináša príjem, je úplne iná záležitosť. Nízke organizačné náklady vedú k tomu, že v metropolitných oblastiach av provinciách je počet realitných spoločností mimo grafov. Konkurencia je taká vysoká, že pre novú agentúru bez mena a povesti je neuveriteľne ťažké preniknúť na povrch. Po vypočutí príbehov o „čiernych realitných kanceláriách“ sú ľudia veľmi nedôverčiví neznámym menám a uprednostňujú kontakty s overenými agentúrami.

2

Preto v prvom páre stačí investovať veľa peňazí do reklamy vašej realitnej kancelárie. Táto reklama by navyše mala vytvoriť pocit vysokého postavenia vášho podnikania. Namiesto malých reklám v novinách musíte kúpiť celé stránky a veľké moduly. Je potrebné inzerovať na miestnych televíznych kanáloch, na internete a vysokokvalitná vonkajšia reklama neublíži.

3

Na usporiadanie realitnej kancelárie budete potrebovať databázu. Obsahuje informácie o bytoch, domoch, izbách, ktoré sú na predaj vo vašom meste. Čím je táto základňa širšia, tým viac možností môžete ponúknuť svojim potenciálnym zákazníkom. Môžete ho zostaviť tradičným spôsobom tak, že umiestnite reklamy na verande a uverejníte reklamy v novinách. Môžete to urobiť dômyselnejšie, napríklad si môžete kúpiť existujúcu databázu od inej agentúry. Ready-made databázu môžete získať aj prostredníctvom realitnej kancelárie, ktorej budete lákať od inej agentúry.

4

Mimochodom, budete musieť venovať osobitnú pozornosť výberu realitných kancelárií pre svoju agentúru. Najlepšie zo všetkého, ak zamestnanec už mal skúsenosti s predajom, pracoval najmä v oblasti nehnuteľností. Dobrý realitný maklér musí byť navyše spoločenský, zdvorilý a nekonečne trpezlivý. Obraz a povesť vašej spoločnosti budú závisieť od správania sa týchto odborníkov. Hlavným predajným motorom je slovo.

5

Všeobecne platí, že na otvorenie realitnej kancelárie budete potrebovať dobrý počiatočný kapitál. Pokiaľ ide o príjmy, dostanete ich od provízie za dokončené transakcie. Zvyčajne je provízia 5 až 6%, ale v prvých fázach budete musieť znížiť ceny, aby ste prilákali zákazníkov.

Odporúčaná