obchodné

Ako organizovať materskú školu doma

Ako organizovať materskú školu doma

Video: Mikuláš v Materskej škole 2024, Júl

Video: Mikuláš v Materskej škole 2024, Júl
Anonim

Nedostatok miest v predškolských zariadeniach je pre mnohé rodiny naliehavým problémom. Jedným z dostupných riešení tohto problému je vytvorenie súkromných materských škôl v domácnosti. Čo bude potrebné na zorganizovanie takejto záhrady?

Image

Budete potrebovať

  • - priestory;

  • - vybavenie detských izieb;

  • - rozpočet na zaplatenie práce zamestnancov.

Návod na použitie

1

Rozhodnite sa v miestnosti. Domáca materská škola spravidla nemôže ubytovať viac ako 6 - 10 detí. Môžete si kúpiť alebo prenajať izbu pre materskú školu. Mal by to byť dostatočne veľký (3-4 izby) byt, pokiaľ možno nie vyšší ako druhé poschodie, na pokojnom mieste. Okrem toho musia priestory spĺňať požiadavky hygienického a epidemiologického dozoru a hasičskej služby. Poskytnite bezpečný a pohodlný priestor na prechádzky v okolí.

2

Premýšľajte o technických problémoch. Po oprave areálu zariadte priestory na spanie a na hry, kuchyňu, WC, sprchu. Budete potrebovať detský nábytok, riad, hygienické potreby, hračky a učebné pomôcky, potreby pre domácnosť. Pri nábore zamestnancov majte na pamäti, že materská škola vyžaduje kvalifikovaných učiteľov, kuchára a lekára.

3

Hlavné ťažkosti sa spájajú s registráciou záhrady a jej licencovaním. Preskúmať právny rámec čo najužšie. Ak podporu vašej organizácie poskytnú profesionálni právnici. Nezabudnite, že organizácie poskytujúce vzdelávacie služby podliehajú prísnej kontrole zo strany orgánov.

4

Vypočítajte sumu platby za pobyt detí vo vašej inštitúcii. Bude nevyhnutne vyššia ako poplatky v mestských materských školách. Mal by splatiť vaše investície do vykonávania pracovného procesu, náklady na stravovanie, bezpečnosť, vývoj dieťaťa, odmeňovanie zamestnancov. Výdavky rodičov však budú odôvodnené individuálnym prístupom k deťom, kvalitou rozvoja, lepším výberom personálu, s ktorým bude dieťa tráviť čas, v porovnaní s bežnou materskou školou.

Užitočné rady

Osobitným prínosom pri organizovaní záhrady je sloboda zvoliť si metódy rozvoja, nedostatok rámca predpokladaného v štátnych inštitúciách. Mini záhradka sa ľahko orientuje na schopnosti detí, želania rodičov vychovávať deti, určité metódy, dokonca aj na špecializáciu. Vedúci takejto inštitúcie má priestor pre kreativitu, schopnosť urobiť zo svojej materskej školy jedinečný „autorský“ alebo iba útulné a radostné miesto.

ako zorganizovať súkromnú materskú školu

Odporúčaná