Druhy činností

Ako organizovať hotelierstvo

Ako organizovať hotelierstvo

Video: Správa - Nováková 2024, Júl

Video: Správa - Nováková 2024, Júl
Anonim

Hotelové podnikanie sa každým rokom stáva konkurencieschopnejším. To však neznamená, že na tento trh nie je možné vstúpiť. Správnym prístupom je možné dosiahnuť úspech v hotelierstve, pretože podľa štatistík iba 40% návštevníkov zostáva vo veľkých hoteloch, zvyšok uprednostňuje malé a útulné hotely.

Image

Návod na použitie

1

Na organizovanie hotelového podnikania sa nevyžadujú špeciálne dokumenty. Ak chcete začať, zaregistrujte sa ako právnická osoba, kúpte alebo si prenajmite budovu, koordinujte svoje činnosti so SES, daňovými úradmi, hasičskými zbormi a inými inštitúciami.

2

Pri výbere miesta pre hotel vychádzajte zo skutočnosti, že v prípade hotela s 10 izbami by celková plocha miestnosti mala byť najmenej 500 metrov štvorcových. Ak nie sú v okolí žiadne konkurenčné organizácie, budova sa bude nachádzať ďaleko od cesty, ale nie ani na najodľahlejších uliciach. Veľkou výhodou by mali byť vhodné prístupové cesty. Pokiaľ ide o typ priestorov, najlepšou možnosťou by bolo kúpiť obecný hostel. Je vynikajúci na vytváranie miestností, navyše nemusíte utrácať peniaze za prestavbu a rekonštrukciu.

3

Potom sa zaoberajte kapitálom, ak je to potrebné, a kozmetickými opravami, zakúpte potrebné vybavenie. Nábytok je možné zakúpiť pri predaji. V malom hoteli by to nemalo byť šik. Hlavná vec, ktorú musíte vytvoriť, je útulnosť.

4

Pri plánovaní hotela nezabudnite, že okrem izieb a obývacej izby budete musieť vybaviť aj kotolňu a kotolňu. Ak sa v okolí budúceho hotela nachádzajú centrálne komunikácie, môžete ušetriť veľa. Nezabúdajte však, že okrem jednorazových nákladov spojených s obstaraním nehnuteľností a zariadení existujú aj prevádzkové náklady: dodávka vody a tepla, elektrina, komunikačné služby, bezpečnosť atď.

5

Pokiaľ ide o personál hotela, postačí vám najať štyroch ľudí za predpokladu, že hotel je navrhnutý pre 10 izieb, t. približne 20 lôžok. Ak má hotel stravovaciu jednotku alebo ak plánujete poskytnúť ďalšie služby, napríklad bar, biliard, saunu, budete potrebovať niekoľko ďalších zamestnancov.

Odporúčaná