obchodné

Ako zorganizovať kanceláriu

Ako zorganizovať kanceláriu

Video: S Paťom Palugom (Flying Banana) o riadení cestovnej kancelárie počas korony 2024, Júl

Video: S Paťom Palugom (Flying Banana) o riadení cestovnej kancelárie počas korony 2024, Júl
Anonim

Práca celej spoločnosti bude závisieť od spôsobu organizácie kancelárskych priestorov. Niekedy sa zdá, že vôbec nezáleží na tom, kto sedí a akú výšku rozdelenia medzi pracovnými stanicami. Najčastejšie to však tak nie je. Kancelária ako domov: na každej maličkosti záleží.

Image

Návod na použitie

1

Na jednej strane by kancelária mala byť útulná pre tých, ktorí v nej pracujú. Nezabudnite však, že kancelária stále nie je obývacou izbou. Komfort by nemal vylučovať mobilitu a jednoduchosť, pretože spoločnosti sa tak zriedka nehýbajú. Fantastické detaily a objemný nábytok vám len sťažia pohyb.

2

Práca v ľudskom živote trvá najmenej tretinu času. Preto je dôležité, aby kancelária udržiavala ideálne fyzické podmienky pre prácu: čerstvý vzduch, pohodlnú teplotu, dostatočné osvetlenie. Ak si prenajmete kanceláriu triedy A (t. J. Najdrahšiu triedu), potom sa tieto problémy spravidla už vyriešili, pretože v týchto kanceláriách je vždy dobrá klimatizácia, osvetlenie a kúrenie. Ak vaša kancelária nie je zďaleka prvotriedna, budete ju musieť priblížiť k ideálu nákupom a inštaláciou klimatizácie, udržiavaním teploty na + 19 + 25 ° C a dostatočnej vlhkosti.

3

Spôsob organizácie distribúcie skriniek medzi zamestnancami, ktorý priestor bude vyhradený pre rokovaciu miestnosť, závisí predovšetkým od vášho podnikania. Pre každú kanceláriu však existuje niekoľko všeobecných pravidiel.

Recepciu je dobré umiestniť priamo oproti dverám. Bude takpovediac „tvárou“ úradu pre klientov a uchádzačov o zamestnanie. Vľavo alebo vpravo od recepcie môžete usporiadať rokovaciu miestnosť, aby ste neviedli klienta alebo žiadateľa cez celú kanceláriu na vyjednávanie a nezasahovali do iných zamestnancov. Okrem toho zákazníci nemusia vedieť, ako je vaša kancelária organizovaná.

4

Rovnakým spôsobom, vľavo alebo vpravo od recepcie (v závislosti od toho, kde máte zasadaciu miestnosť), stojí za to nainštalovať dvere vedúce do samotnej kancelárskej miestnosti. Dá sa podľa vášho želania rozdeliť do mnohých malých kancelárií alebo zostať otvoreným priestorom s malými priečkami medzi pracovnými stanicami. V každom prípade by kľúčoví zamestnanci spoločnosti mali mať osobné účty, zatiaľ čo juniorskí a stredne pokročilí pracovníci môžu byť na otvorenom priestranstve alebo v spoločných kanceláriách (napríklad každé oddelenie spoločnosti môže sedieť v samostatnej kancelárii). Ako ukazujú skúsenosti, väčšina spoločností stále uprednostňuje kancelárie so samostatnými kanceláriami pre 4-7 ľudí, než s veľkým priestorom oddeleným priečkami. Hlavným problémom druhej možnosti je hluk. Okrem toho nie je psychicky výhodné, aby každý pracoval v otvorenom priestore oddelenom priečkami, zamestnancom môže chýbať izolácia.

5

V kancelárii je dobré mať malú kuchyňu, v ktorej bude chladnička, kávovar a mikrovlnná rúra. Pomerne málo ľudí uprednostňuje večeru v kancelárii a prináša jedlo z domu. Optimálny počet kúpeľní závisí od počtu zamestnancov. V priemere by sedem ľudí malo mať jednu kúpeľňu.

Odporúčaná